Mentális problémákkal küzdő streamert vitt el a rendőrség a Twitter tombolása miatt

Mentális problémákkal küzdő streamert vitt el a rendőrség a Twitter tombolása miatt

Etika-nak már voltak hasonló epizódjai, de készüljetek fel, igazán kacifántos történet következik.

Desmond Amofah, ismertebb nevén Etika már 2011 óta foglalkozik Youtube videók gyártásával és streameléssel. Jelenleg lehetetlen megmondani, hogy mekkora rajongótábora van, hiszen csatornáit többször is törölték, de a Nintendo közösségben szinte biztosan hallott már mindenki a nevéről. Ahogy teltek az évek, egyre furcsábban kezdett viselkedni. Míg előtte leginkább a Nintendo újdonságairól és végigjátszásokról készített videót, később elkezdett leginkább csak beszélgetni a nézőivel, valószínűleg a Just Chatting térhódítása miatt Twitch-en.

Ekkor kezdődtek a problémák, mivel az egyik streamjén sértő szavakat használt a homoszexuális közösségre, ezért a Youtube azonnal letiltotta a csatornáját. Ezután egy másik csatornájára pornográf tartalmakat töltött fel, így azt is bezárta a Youtube. Mindeközben Twitterjén folyamatosan furcsábbnál furcsább posztokat láthattunk, aminek az lett a vége, hogy egy Reddit posztban azt mondta, hogy megakarja ölni magát.Ezután nem tudni mi történt pontosan, de pár nap elteltével újból posztolt, ahol elmondta, hogy igazából nem is gondolta komolyan és sajnálja a történteket csak úgy érezte, hogy mindenki ártani akar neki. Mindez körülbelül fél évvel ezelőtt történt, de nem kapott túl nagy médiahangsúlyt, mivel szerencsére senkinek sem esett bántódása és úgy nézett ki, hogy most már jól van Etika.

A héten viszont újból elkezdődött egy hasonló epizód nála. Először Twitterjén használt antiszemita megjegyzéseket, ami miatt majdnem elvesztette a fiókját, de végül törölte a szöveget. Azt hihettük, hogy ez lesz a jéghegy csúcsa, de közel sem volt az. A következő órákban körülbelül 50 posztot írt, aminek a fele értelmezhetetlen volt. Azzal kezdett, hogy valamiféle forradalom van készülőben, ahol csak az olyan intelligens emberek győzedelmeskedhetnek, mint ő. Később életvezetési tanácsokat adott, ami szerint minél kevesebb szénhidrátot kell enni és tilos beleinni a csapvízbe. (Amerikában rengetegen hiszik azt, hogy a kormány a csapvízzel irányítja az embereket és átmossák az agyukat - a szerk.) A borzalom viszont még itt sem állt meg, hiszen ehhez hasonló, igazán ijesztő képeket kezdett posztolni:

Nehéz elhinni, de mindez még mindig csak a jéghegy csúcsa volt, ugyanis később már arról beszélt, hogy ő Isten és az ördög egy személyben, majd lőtt egy selfie-t egy fegyverrel a kezében és azzal fenyegetőzött, hogy főbe lövi magát. Rengeteg rajongójának ennyi kellett, hogy megálljt parancsoljon ennek az egésznek, a lakcímét ismerve pedig ráhívták a rendőröket, hogy megelőzzék a legrosszabb eshetőséget. Ekkor Etika már az Instagramján streamelt pár percre rá pedig meglátta a háza előtt álló rendőröket:

Ekkor egy egész utcát lezártak miatta, miközben ő azt ordibálta az ablakon át, hogy csak pornófilmeket szeretne készíteni. Szerencsére ez sem tartott sokáig, a rendőrök felmentek hozzá és amerikai mércével nézve Etika életveszélyben volt, hiszen a Tweetek alapján volt nála fegyver, így a rendőrségnek is taktikai pajzzsal kellett behatolnia az épületbe, mindezt a telefonjával megint csak videóra vette:

Szerencsére a tragédiát elkerülték és sikerült lekötözni az őrjöngő Etika-t, akit egy mentőkocsiba toltak és elvitték.

Sajnos pár órával később már ismét otthon volt, így valószínűleg nem kapta meg a kellő kezeléseket. Erről árulkodik az is, hogy mióta hazaért, körülbelül 30 posztot írt a rajongóiról, stresszről és arról, hogy neki soha sem kellettek a rajongói, de azért szereti őket.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a történet folytatása, de szívből reméljük, hogy Etika megkapja a kellő segítséget és nem torkoll tragédiába az élete.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!