Teamingeléssel vádolták meg a Fortnite World Cup egyik továbbjutóját

Teamingeléssel vádolták meg a Fortnite World Cup egyik továbbjutóját

A gyanú pedig egész megalapozott, XXiF könnyen lehet, hogy jogtalan módon jutott hozzá ingyen pontokhoz.

Ezen a hétvégén véget ért a Fortnite World Cup harmadik hete, ami egy újabb Solo selejtezőt hozott el nekik. A kompetitív Fortnite eddigi legnagyobb eseménye hatalmas lehetőséget kínál játékosok ezreinek, hiszen a vasárnapi döntő top 2000 játékosa pénzt is nyer, a legjobbak azonban bejuthatnak a nyáron megrendezésre kerülő offline döntőbe, New Yorkba.

Ám a teljesen online zajló kvalifikációknak mindig megvan az a veszélye, hogy egyes játékosok valamilyen úton módon megpróbálnak ügyeskedéssel jobb helyezést elérni. Az első hét után például több mint ezer játékos kapott bant azért, mert egyszerre több régió selejtezőjén is elindult, holott régiózár van érvényben a World Cup mérkőzésein.

A csalás témája azonban a harmadik héten sem maradhatott el, a Rise Nation játékosa, XXiF ellen egy igen érdekes mérkőzés miatt követel a közösség vizsgálatot. Nemrég HighSky osztott meg a Twitterén egy videót, amin XXiF látható két másik játékossal, akik látszólag ellenállás nélkül ingyen pontként adták oda magukat XXiF-nek.

Az információk szerint a kettő közül az egyik játékos ráadásul XXiF barátja. Az eset a vasárnapi selejtező döntőben történt, ahol ugyebár nem olyan nehéz összehozni, hogy közös mérkőzésbe dobjon össze a barátunkkal a rendszer, hiszen néhány tíz mérkőzésnél több nem zajlik egyszerre.

A cikk írásának pillanatában az Epic Games még nem tette közzé a harmadik heti mérkőzések replay fájljait, így az a kérdés még lóg a levegőben, hogy vajon hányszor játszották el ezt a szituációt. XXiF mind a tíz mérkőzését lenyomta, ám elég ha csak három-négy alkalommal kapott két ingyen gyilkosságot ettől a két játékostól, ugyanis, ha hattal kevesebb pontja lenne, már nem jutott volna ki New Yorkba.

Amennyiben valóban teamingről van szó, XXiF karrierjének valószínűleg annyi, ám egyelőre sem a csapatától, sem tőle, sem az Epic Games-től nem érkezett válasz a vádakra.

Két-három vagy akár több játékos összedolgozása egyébként egy működőképes taktika is lehet, ugyanis már az önmagában 50 ezer dollárt ér, hogy valaki kijut New Yorkba. Ha úgy gondolják, hogy külön-külön nem lennének rá képesek, akkor csak összedobják a "tudásukat", majd elosztják a pénzt. Tiszta sor...

A Fortnite vébé körül egyébként már nem ez az első ilyen jellegű hisztéria, a week 1 során JonnyK valóban nem engedélyezett programok segítségével próbált magának előnyt kovácsolni, illetve DubsFN is kapott hideget meleget, ám ő a mai napig köszöni jól van.

Az Epic Games egyébként még jóval a World Cup kezdete előtt elmondta, hogy nagy energiát fordítanak a csaló játékosok kiszűrésére, külön algoritmus foglalkozik az összedolgozó játékosok kiszanálásával is. Amennyiben érkezik fejlemény a történettel kapcsolatban, cikkünket frissítjük.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!