Újabb emote per indult az Epic Games ellen, ezúttal egy szaxofonostól

Újabb emote per indult az Epic Games ellen, ezúttal egy szaxofonostól

Leo P-nek nem tetszik a Phone it in emote jelenléte.

Az elmúlt egy évben számos köre volt az Epic Games-nek olyan perek miatt, amiket igencsak híresnek számító emberek indítottak ellenük, mert egy olyan emote került be a Fortnite világába, ami mozdulataiban az ő lépéseiket idézi. A listán ott van a Backpack Kid, az Orang Shirt Kid, a híres rapper, 2 Milly, de még a Kaliforniába jöttem sztárja, Alfonso Ribeiro is. Lényegtelen azonban, hogy kinek mekkora hátszele van, az Epic Games-ből ugyanis egyikük sem tudott kicsikarni egyetlen garast sem, mivel a törvény a Fortnite fejlesztőjét védi.

Jogi tekintetben ezek a maximum néhány másodpercet igénylő mozdulatsorok nem levédhetőek, alkotói védelem alá csupán komplett koreográfiákat lehet helyezni, ezért márciusban az említett személyek közül mindannyian vissza is vonták a követeléseiket.

Most azonban egy újabb személy, név szerint Leo P szállt szembe az Epic-kel, mert állítása szerint a Phone it in emote őt idézi.

A zenész jogi csapatának feje, David L. Hecht a következőket mondta a per kapcsán:

"Nincs még egy szaxofonos, aki úgy mozogna, mint Leo P, nem fér kétség hozzá, hogy az Epic Games megpróbált hasznot generálni belőle."

Meglátjuk, hogy ennek a törekvésnek mi lesz a vége, de nem lepődnénk meg, ha ez is elhasalna; egyrészt a fentebb már taglalt okok miatt, másrészt pedig, mert a Phone it in emote nem feltétlen Leo P-t, sokkal inkább az Epic Sax Guy-t eleveníti meg, legalábbis a mozgás inkább hozzá köthető, plusz valószínűleg jóval többen ismerik ezt a mémet, mint Leo P-t.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!