Zajlik a háború - Fejlesztik az eszközeiket a Fortnite adatbányászai

Zajlik a háború - Fejlesztik az eszközeiket a Fortnite adatbányászai

Az egyik legismertebb és legmegbízhatóbb információdementor, Lucas7yoshi nyilatkozott a Dot Esports-nak.

Az adatbányászok mára már a Fortnite jelenség szerves részét képezik, hiszen tevékenységükkel számos olyan információt tudnak előtúrni a Fortnite mélyéről, amelyekkel előzetes betekintést kaphatunk egy érkező újdonságba, legyen szó akár eseményről, tárgyról vagy skinről.

A közösség egy része ártónak találja az ő munkájukat, hiszen ezzel spoilereznek az adott szezonok meglepetéseiből is, ám tagadhatatlan, hogy egy-egy kinézetvásárlás előtt még ezen játékosok is hajlamosak áttúrni az adatbányászok palettáját, hogy megnézhessék a jövőben érkező felhozatalt, ezzel eldöntve, hogy melyik outfitet is vegyék meg.

Az adatbányászok szinte a Fortnite megjelenése óta végzik munkájuk, ám időről-időre ők is újítanak, ugyanis egy komoly, ám az átlagjátékos számára láthatatlan háború zajlik köztük és az Epic Games között. A fejlesztők néha előrántanak a tarsolyukból egy-egy olyan módszert, amivel elrejthetik a játék különféle újdonságait, például az aktuálisan érkező skineket. Emlékezzünk csak vissza 2018 karácsonyára, akkor mindössze 1-2 kinézetet tudtak előszedni az adatbányászok, a másik 6-8 karakter a komoly titkosításoknak köszönhetően teljesen rejtett maradt.

A skinek védelme különösen nagy prioritást élvez az Epic-nél, ugyanis, ha a játékosok rendszeresen minden skint megismernek még azok megjelenése előtt, akkor a Fortnite Item Shopja elveszti az alaplényegét, az impulzus vásárlás opcióját. Ha egy nagyon menő skin váratlanul megjelenik a boltban az emberek azt hajlamosabbak megvenni, amiből ugyebár az Epic Games-nek bevétele születik, ha viszont napokkal, netán hetekkel előbb kikerül egy kinézet, sokat csorbulhat az eladások száma, mert a játékosoknak van lehetőségük átgondolni azt. Lucas7yoshi szerint az egyik új módszer a skinek feltárására szolgál, mellyel hatékonyabbá tehetik a folyamatot, és automatizálhatják azt. Eddig mindent manuálisan kellett megkeresniük a fájlok között, ez azonban hamarosan megváltozhat.

Az Epic Games az ünnepek óta már kevesebb skint titkosít, ám mindig akad egy-két meglepetés szett a különböző patch ciklusok során.

Ám a skinek ugyebár nem minden

A kinézeteken kívül különféle fegyvereket, illetve eseményeket is elő tudnak szedni az információdementorok, melyre már nem feltétlenül lehet azt mondani, hogy ne lenne belőle haszna az Epic Games-nek is. Az adatbányászok hype-ot tudnak generálni egy-egy újdonságnak, ezt pedig az Epic Games is nagyon jól tudja, kizárt dolog, hogy ne forgatnák néha úgy a lapokat, hogy abból ők jöjjenek ki jól. Alapvetően azzal nincs baja az Epic Games-nek, hogy az adatbányászok a játék fájljait túrják, a probléma akkor kezdődik, hogyha módosítják azokat a fájlokat. A korábban legsikeresebbnek számító adatbányász, FNBRLeaks azért szüntette be a tevékenységét, mert sokszor megbuherálta az említett fájlokat, az Epic Games pedig jogi következményekkel fenyegette meg. Preston azóta már csak híroldalként üzemelteti a Twitterjét.

Lucas7yoshi egyébként arra is kitért, hogy a jövőben nem lehet majd többé leakelni a különféle eventek eseményeit videóval együtt, ugyanis az Epic Games ezt a rendszert is módosította. Valószínűleg sokan emlékeznek rá, hogy a hetedik szezon idején Lucas7yoshi még jóval a térkép teljes behavazódása előtt mutatott egy videót, amelyben látható volt a jégkirály Polar Peak gömbjében. Elmondása szerint ez a videó a replay rendszer mókolása után születhetett meg, a jövőben azonban ez többé nem lesz járható út.

A harc tehát zajlik, az adatbányászok azonban készülnek az új trükkökkel, hogy mindig friss és ropogós információval láthassák el a Fortnite népét.

Ti szeretitek előre tudni a komolyabb események bizonyos részleteit?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!