Az Epic Games felvásárolja a Psyonix-et, eltűnhet a Rocket League a Steam Áruházból

Az Epic Games felvásárolja a Psyonix-et, eltűnhet a Rocket League a Steam Áruházból

A Psyonix reményei szerint ezzel több támogatáshoz is tud majd jutni a játék e-sport világa.

Szinte a semmiből robbant a hír, hogy a Fortnite fejlesztőgárdája, az Epic Games  felvásárolta az eddig függetlenként dolgozó Psyonixet, amit a Rocket League tett naggyá. Az üzlet létrejöttét követően a Psyonix meg is jelentetett egy közleményt, amelyben reményét fejezte ki, hogy több erőforrás állhat ezután rendelkezésükre a kompetitív e-sport támogatásához, valamint 2019 végére az Epic Games áruházában lesz kapható a játék.

Miben érinti a játékosokat?

Bár úgy hangzik, mintha a játék minden tekintetben el fog tűnni a Steamről, ez a kiadók álláspontja alapján közel sincs így. A Psyonix az egyezség kihirdetésének percében rögtön tisztázta, hogy a játékot a Steamen megvásárlók továbbra is teljeskörű támogatásban részesülnek majd, így amennyiben a Valve platformján keresztül szerezted be a játékot, ugyanúgy megkapod az összes frissítést és játékbeli tartalmat a jövőben. A hivatalos közlemény ezen mondata miatt tűnik viszont úgy, mintha a játék napjai meg lennének számlálva a Steam Áruházában:

"A Rocket League PC verziója az Epic Games áruházában lesz elérhető 2019 végétől. Addig továbbra is megvásárolható Steamen és a frissítési támogatás is megmarad."

Viszont jelen állás szerint még nem eldöntött teljes körűen, hogy a játék végleg eltűnik a Steam Áruházából. Az Epic Games egyik szóvivője ugyanis később a The Verge portálnak azt nyilatkozta, hogy minden marad a régiben, a hosszútávú terveket pedig később jelentik majd be. Hogy mekkora összegért vásárolta fel az Epic Games a Psyonix-et, nem tudni.

Nem új keletű ez az együttműködés

A Psyonix és az Epic Games dolgozott már együtt a múltban. A Psyonix alapítója, Dave Hagewood szerint az Unreal Tournament című játék fejlesztésének legelső napjaitól kezdve szoros az együttműködés a két fejlesztőcsapat között. A Psyonix segítségével sikerült az úgynevezett Unreal Engine fejlesztése, ezáltal pedig olyan játékokat is sikerült piacra dobni, mint az Unreal Tournament 2004, a Gears of War vagy a Mass Effect 3, mely címek ezt a motort használják.

"A Psyonix mindig is az Epic-család tagja volt, most pedig ez hivatalossá is vált. Minden tiszteletünk nekik, amiért egy tökéletes csapatot és egy hihetetlen közösséget sikerült felépíteni a Rocket League köré", nyilatkozta az Epic Games elnök-vezérigazgatója, Tim Sweeney.

Nem fogadták pozitívan a játékosok a hírt

A múltban már számtalan játéknál lehetett tapasztalni a játékosok negatív reakcióit, amikor egy játék Epic Games-exkluzivitását jelentette be bármely kiadó. Elég csak a Metro Exodus-ra vagy a Borderland 3-ra gondolni, amikor a játék fejlesztőgárdájának más játékainál bombázták a játékosok a negatív visszajelzéseket, kifejezve ezzel a kiadó döntéséről a véleményüket. Ezt nem kerülhette el a Rocket League sem, a bejelentésről készült hivatalos Facebook poszton a dühös reakciók vannak többségben, de a Steam-értékelések között is elszaporodtak a negatív értékelések, némely kommentben pedig azt is kijelentették a játékosok, hogy a döntés hatására végleg abbahagyják a játékot.

Elszaporodtak a negatív visszajelzések a játék Steam Áruházi oldalán a hír bejelentését követően

Nektek mi a véleményetek erről a döntésről? Jó döntés a játék Epic Games Áruházába való költöztetése?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!