Újabb in-game eseménnyel és fejlettebb raktárkezeléssel csap bele a nyárba az RL

A fejlesztők ígérete szerint még több funkcióval tudjuk majd rendbe rakni a játékon belüli raktárunkat, de szó esett egy nyári eseményről és az RLCS-ről is.

Nehéz elhinni, hogy lassan már a 2019-es év féltávjánál tartunk, pedig valóban. A Rocket League hamarosan 4. születésnapját ünnepli, úgyhogy ennek kapcsán is publikálta az Epic Games-szel összebútorozó Psyonix, milyen játékbeli változásokra számíthatunk a következő hónapokban.

Tartalmas nyár, rövid idejű eseményekkel fűszerezve

Júniustól talán a legnagyobb kaliberű, játékon belüli esemény veszi majd kezdetét, amely keretein belül több, rövidebb ideig tartó extrával egészül ki a játékélmény. Korábbi események során lehetett gyűjteni különböző apróságokat, például lufikat, hópelyheket, virágszirmokat, amelyeket különböző topperekre, antennákra, vagy matricákra válthattunk be. A nyári esemény alapjai ugyanezek lesznek, viszont bizonyos időközönként változni fog az elérhető lista, hogy mikre költhetjük el az online mérkőzések játszása után kapott extra apróságokat, melyet költőpénzként használhatunk ilyenkor.

Ezenkívül pedig a fejlesztők tisztában vannak vele, hogy bizonyos játékosok sokkal több ilyen "költőpénzt" gyűjtenek össze, mint amennyi maximálisan elkölthető, így ezen pontok által 10 Rocket Pass Tier is vásárolható lesz, ezáltal mind a Rocket Passban, mind pedig az XP szintet illetően gyorsabban tudtok felfelé lépkedni. Hogy ez a plusz csomag végtelen mennyiségben, vagy szintén korlátozott darabszámban lesz-e elérhető, arról nem esett szó.

Raktármenedzsment, party-rendszer és trade

Régóta kérte már a közösség a fejlesztőket, hogy online mérkőzések során megismert, azelőtt ismeretlen játékosokkal könnyebben lehessen játékbeli partiba lépni. Ez a funkció egy későbbi frissítés keretein belül bele fog kerülni a játékba, így egy mérkőzés végi plusz menüpont segítségével barátlistára felvétel nélkül is ugyanazon partiban lehetsz a véletlenszerűen kapott csapattárssal a folytatásban.

Ezenkívül a fejlesztők azzal is tisztában vannak, hogy nagyon sok játékosnak nagyon nagy a játékbeli raktára, és nagyon sok itemmel is rendelkeznek, melyek nagy többségét nagy valószínűséggel nem is fogják használni. Az előbb emlegetett jövőbeli frissítéssel egy új eszköztár fog majd a rendelkezésünkre állni, amivel még átláthatóbban és kényelmesebben fogjuk tudni majd kezelni raktárunkat.

Továbbá pedig egyéb apró plusz is érkezik majd a csererendszerbe, ezekről bővebb információt későbbre ígért a Psyonix.

Érkezik az RLCS 7. szezonjának offline világbajnoksága

Végéhez ért az európai és észak-amerikai csoportkör a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban és bár a vb-re való kijutásért vívott rájátszás még hátravan, az offline helyszín már biztos: a Prudential Centerben lesz a New Jersey állambeli Newark városában, az Amerikai Egyesült Államokban.

Ezenfelül a kompetitív szezonok 10. kiírása május 13-án, hétfőn ér véget, szóval tessék igyekezni, ha még harcoltok egy magasabb rankért és a jutalmaiért.

Mi mit gondoltok a menetrendről? Melyiket várjátok a felsoroltak közül a leginkább? Esetleg ott lesztek az Egyesült Államokban rendezett döntőn?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!