Történelmet írt az ENCE! - a finnek vetettek véget az Astralis veretlenségének

Történelmet írt az ENCE! - a finnek vetettek véget az Astralis veretlenségének

EZ4ENCE! Mi mást lehetne mondani?

Nem hiszem, hogy előzetesen sokan fogadtak arra, hogy ez a hétvége sorsfordító lesz az Astralis számára, pedig nagyon úgy fest a dolog. De mondhatnám azt is, hogy "Blastralis" hiszen elterjedt a dánok gúnyneve, főleg miután már Thorin is beszólt nekik, amiért számos nagynevű versenyt kihagynak a BLAST Pro Series javára.

Gla1ve tegnapi interjújában azt mondta, hogy nem igazán foglalkozik a HLTV ranglistával, sokkal jobban érdekli, hogy az emberek szemében ki a világ első számú CS:GO csapata. Ha nem is vette most át ezt a szerepet az ENCE, de elindult a változás, ez tagadhatatlan. Kezdve attól, hogy Miamiban három vereség után 5. helyen zárt az Astralis, át a BIG elleni EPL meccsen, ahol meglehetősen nehézkesen sikerült csak kiharcolniuk a győzelmet és veretlenségi rekordjukat is elveszítették Infernon, egészen a tegnapi napig.
A BLAST Pro Series madridi állomásán ugyanis az ENCE képes volt megtenni azt, amit a többiek már egy éve nem. Véget vetettek az Astralis veretlenségének Nuke-on, majd egy erős támadó oldal után Train-en, CT-ből már magabiztosan húzták be a második pályát is, és ezzel együtt a teljes döntőt.
Gla1ve azt is elmondta, hogy mindenkinek lehetnek rossz napjai és nem akarják megismételni a Miamiban elkövetettek hibáikat. Most viszont talán még nagyobb pofonba szaladtak bele, hiszen egy Bo3-as döntőt veszítettek, erre már hónapok óta nem volt példa. Nuke-on pedig 31 pálya óta veretlenek voltak LAN-on, egy győzelemmel voltak attól, hogy beállítsák a NiP 32 pályás rekordját. 

Nyilván elhamarkodott lenne még temetni az Astralis-t, az viszont tisztán látszik, hogy valami most elpattant, egyre több hibával játszanak a dánok, a többi csapat pedig egyre inkább felnő az ő szintjükre. Kíváncsian várom, hogy a jövőhéten miként frissül majd a HLTV ranglistája. Trónfosztás nem valószínű, hogy lesz, de az Astralis előnye még inkább csökkenni fog, ebben biztos vagyok.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!