Alapjaiban forgatta fel a Fortnite World Cup 5. heti döntőjét az Epic Games

Alapjaiban forgatta fel a Fortnite World Cup 5. heti döntőjét az Epic Games

Nem sokkal az esemény kezdete előtt eltávolították az összes járművet a kompetitív módból.

A tegnapi napon az Epic Games egy olyan helyzetbe került, amelyre voltaképp nem volt jó megoldás. Az elmúlt 1-2 napban gyakori jelenséggé vált egy olyan hiba a játékban, melynek köszönhetően a játékosok nem tudtak kiszállni a járművükből. Ez bizony egy roppant idegesítő jelenség, az Epic-nek pedig döntenie kellett, hogy bent hagyja a járműveket a vasárnapi fordulóra, kockáztatva ezzel azt, hogy valaki(k) a bug miatt hal(nak) meg, vagy pedig egy az egyben kiveszik a Ballert, a quadokat és a deszkákat.

A fejlesztők az utóbbi mellett döntöttek.

Ez odavezetett, hogy számos játékos taktikája felborult, elsősorban nyilván a Ballereseké, de helyenként azért a többi jármű hiánya is észlelhető volt. Nagyon sok játékos fejezte ki nemtetszését ezzel kapcsolatban, szerintük ugyanis valódi kegyetlenség ilyen szinten megbuherálni a játékmenetét nem sokkal egy fontos forduló előtt. Nos, ezzel nem is nagyon lehet vitatkozni, a járművek totális kivétele nem volt valami barátságos döntés, ennél talán a beragadással kockáztatott benntartásuk is jobb lett volna.

Mindenesetre honfitársaink megpróbálták kihozni a legjobbat magukból, és ez többeknek sikerült is, négyen is a top 500-ban végeztek!

Név Helyezés Pont Nyeremény
Eragonist 141. hely 41 300 dollár
Barnabaas. 330. hely 35 250 dollár
sweet_- 370. hely 34 250 dollár
MVP Krith 458. hely 32 250 dollár
KriszhAdvice 876. hely 26 200 dollár
Szecskamester12 1048. hely 24 150 dollár
Imple17 1341. hely 21 150 dollár
Code Lacyshare 1737. hely 18 100 dollár
Sashi. 1918. hely 16 100 dollár
Alfa 2215. hely 13
RAIN2 Nova 2646. hely 8
ttv malnasf 2756. hely 7

A telefonos olvasóink számára itt van a táblázat képként megjelenítve:

Már a Pump shotgun kivétele is elég nagy megrázkódtatás volt a kompetitív közösség számára, hiszen a 9.00-ás frissítés bejött csütörtökön, a selejtező pedig szombat este indult, tehát valamivel több mint 48 órája volt csupán a játékosoknak arra, hogy a teljesen felborított metába beleszokjanak, majd az Epic mindezt megfejelte a járművek kivételével is. A profi játékosok körében egyre erősebben érzékelhető egy általános felháborodás az Epic ellen, nagyon sokan már azon a véleményen vannak, hogy csupán a benne lévő pénz miatt csinálják. Kíváncsian várjuk, hogy a kompetitív Fortnite milyen irányt vesz majd, egyre többen gondolják úgy, hogy a vébé után befejezik. Itt példának meg is említeném Jack és Ibrahim válaszát, akik néhány héttel ezelőtt megnyerték a Fortnite Collegiate Starleague döntőjét -ezzel 6000 dollárt téve zsebre-, de amikor a host azt kérdezte tőlük, hogy mik a további terveik, merre tovább, akkor ők azt felelték, hogy a Fortnite polcra tételén gondolkoznak.

Meglátjuk tehát, hogy ezen a téren mi vár még a Fortnite-ra, az azonban biztos, hogy most újabb játékosok kvalifikálták magukat a világbajnokságra. Íme a listájuk:

NE FELEDJÉTEK, TOVÁBBRA IS VÁRJUK AZ EREDMÉNYEITEKET AZ ALÁBBI EMAIL CÍMRE, AKÁR SOLO, AKÁR DUO FORMÁTUMBAN JUTOTTAK BE A VASÁRNAPI DÖNTŐBE.

Igyekszünk minél több játékost lekövetni, ám egy ekkora létszámú versenynél ez nagyon nehéz, és egyelőre még egy keresőfunkcióval se könnyítette meg az Epic Games a ranglista oldalát.

Ha te is bejutottál a week 5 döntőjébe, de nem szerepel a neved a cikkben, dobj egy üzenetet a fenti címre egy leaderboard fotóval együtt.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!