Az arany Type 59-ek sikerének pszichológiai háttere

Utánajártunk, hogy mi késztette arra játékosok ezreit, hogy másodpercek alatt elkapkodják az arany Type 59-eket.

Tegnap este bekerült az arany Type 59 a feketepiacra, és míg az orosz és európai szerveren percek kellettek ahhoz, hogy 25.000 arany darabonkénti áron mind az 1.000 egység gazdára találjon, addig az amerikai szerveren kevesebb, mint 13 másodperc elég volt ahhoz, hogy az összes elfogyjon

Az érdeklődés egészen hihetetlen méreteket öltött az arany Type 59 iránt, így cikkünkben megvizsgáljuk ennek okait, azaz azt, hogy miért voltak hajlandóak ilyen sokan körülbelül 30.000 forintnak megfelelő játékbeli pénzt költeni egy arany skinre. Annak érdekében, hogy szélesebb körű rálátást nyújthassunk nektek, felkerestük Bányai Fanni pszichológust és e-sport kutatót, aki megosztotta velünk gondolatait a témáról.

Miért kapkodták el a játékosok percek alatt az arany Type 59-eket?

Exkluzivitás érzése

A legalapvetőbb trükk, amit a Wargaming rendszerint előszeretettel alkalmaz. Ki ne emlékezne arra, amikor kijelentették, hogy az előrendelői csomagban árult M6A2E1 nem lesz bent a Premium Shopban, vagy arra, hogy az Object 252U Defendert nem árulják többet?

Aztán persze mindig bekerült a Premium Shopba. Ehhez hasonlóan az arany Type 59 is iskolapéldája annak, hogy tömegek képesek beruházni egy virtuális skinre azzal a felkiáltással, hogy csak most megszerezhető.

Gyűjtögető típusú játékosok

Ha valakinek szinte már minden elérhető tank a garázsában pihen, akkor nincs más hátra, mint beszerezni a legújabbat, -még akkor is, ha ez hihetetlen összegeket emészt fel. Ki ne ismerne olyan játékost, aki csak azért vette meg az arany Type 59-et, mert ez az egység még nem volt meg neki? 

Státuszszimbólum

Ez az a pont, amit valószínűleg nem kell részletezni, hiszen a való életben is gyakorta találkozhatunk olyan példákkal, amikor egy adott tárgyat nem azért vásárolnak meg az emberek, mert arra valódi szükségük van, hanem pusztán azért, hogy kifejezzék társadalmi rangjukat vagy épp anyagi helyzetüket.

Hosszútávú befektetés

Végül, de nem utolsó sorban megvizsgálhatjuk a helyzetet anyagi oldalról is. Köztudott, hogy nem mindenki gürcöl a harckocsik kifejlesztésével, hanem ha teheti, akkor vásárol egy olyan felhasználót, amin már ki vannak fejlesztve a tankok, fel vannak oldva a speciális egységek, meg vannak szerezve a jutalom harckocsik és így tovább.

Tegyük fel a költői kérdést, hogy a közösségen belül vajon milyen értékkel rendelkezhet egy olyan felhasználói fiók, amin egy olyan ritka tank foglal helyet, amiből a szerveren csak 1.000 darab van?

Összegzés

Vitathatatlan, hogy az arany Type 59 igencsak megmozgatta a közösséget, ahogy az is, hogy rengetegen lettek volna hajlandóak kicsengetni az árát, ha időközben nem fogyott volna el a készlet. Amint láthatjátok, igen sokrétűek az okok, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az arany Type 59 pontosan olyan, mint a normál Type 59, így ha lemaradtál a 25.000 arany értékű játékbeli skinről, akkor innen letölthetsz egy modot, ami arany színűre változtatja a normál egység kinézetét.

Te megvetted vagy meg szeretted volna venni az arany Type 59-et? Szerinted a felsoroltakon kívül milyen okai lehettek még a sikerének?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.