A WHO szerint a videojátékok függőséget okoznak - Erről kérdeztük az utca emberét

A WHO szerint a videojátékok függőséget okoznak - Erről kérdeztük az utca emberét

Mostantól, ha játszol, akkor hivatkozhatsz arra, hogy beteg vagy.

Nemrég a World Health Organisation azt hozta nyilvánosságra, hogy a videojáték függőség mostantól hivatalosan is egy mentális betegség, zavar. Persze a bejelentés után felrobbantak a fórumok, ahol a gamer társadalom kelt ki a döntés ellen. Illetve volt az ellentábor is, aki teljesen egyetértett a döntéssel. Persze nem kell megijedni, hiszen a világszervezet definíciója alapján a legtöbb játékos nem tartozik a függők táborába.

"Visszatérő vagy folyamatosan fennálló játékokkal kapcsolatos viselkedés"

Ez annyit tesz, miszerint a videojáték függők azok, akiknek az élete ekörül forog. Akinek a mindennapi életére, a személyes kapcsolataira és általános létére hatással van az, hogy le kell ülnie játszani egy konzol, PC vagy akár mobiltelefon elé. Ez pedig a legtöbb gamer közösséget nem foglalja magába. Ezzel kapcsolatban a szerkesztőségen belül úgy döntöttünk, hogy kimegyünk az utcára és megkérdezzük az embereket arról, hogy szerintük ez mit is jelent pontosan.

Nektek mi a véleményetek erről?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



E-sport életmód - Ismét megrendezik a HUNESZ e-sport konferenciáját - Jön az ESTB!

A második önálló konferencia célja többek között az e-sportban lévő karrier lehetőségek bemutatása, a hazai és nemzetközi e-sport közösségben folyó tudományos jellegű diskurzus élénkítése, nagy hangsúlyt fektetve az e-sport gazdasági-társadalmi hatásaira, azok előnyeire.