Régóta várt változások és újdonságok érkeznek a mai Gwent patchben

Régóta várt változások és újdonságok érkeznek a mai Gwent patchben

A szezon végén érkezik az új patch, mely számos változtatást vezet be!

A májusi szezon véget ért, a Season of Magic előtt pedig megkapjuk a szokásos havi frissítést. Nem csak javítások és balance változások, de újdonságok is érkeznek ezzel a játékba.

Új kezdőpaklik

A Starter Deckek összetétele október óta változatlan volt, ami nem tükrözte a játékban azóta bekövetkezett erőviszonyokat és egyensúlyváltozásokat, ráadásul egyik pakli sem képviselte megfelelően a frakcióra jellemző játékstílusokat. A patch új Starter Deckeket biztosít mindenkinek, ezáltal ezek a paklik sokkal életképesebbé válnak, és sok jellemző lapot és interakciót bemutatnak az adott frakcióból. Azok a lapok, melyek eddig a Starter Deckben voltak, törhetővé válnak, az új paklik lapjait pedig nem lehet majd bedarálni. Aprócska tipp: a legerősebb Starter Deck szinergia terén a Scoia'tael pakli lehet.

Vége a no-unit pakliknak

Az elmúlt néhány hónapban a játék egyik rákfenéje volt az egységeket nem tartalmazó, cserébe viszont csak special és artifact lapokkal operáló paklik áradata. Ezek a deckek a játékot egyoldalúvá és igazságtalanná tették, hiszen nem generáltak saját maguknak pontot, cserébe viszont minden egységet letakarítottak az ellenfél oldaláról, és teljesen kivették az örömöt a játékból. Ennek a problémának az orvoslására egy limitet vezetnek be a fejlesztők: minden pakliban minimum 13 egységnek kell szerepelnie, így a 25 lapos deckek maximum 12 special/artifact lapot tartalmazhatnak. Természetesen több mint 25 lap esetén több special kártya is bekerülhet, ám ilyen esetben rendkívüli módon lecsökken a pakli koherenciája. Ez a megoldás valószínűleg teljesen visszaszorítja a csak special lapokra építő paklikat, úgyhogy a GWENT közössége mindenképpen fellélegezhet.

Néhány nerf és buff

Az egyik kritikus lap, melyen mindenképpen változtatni kellett, nem más, mint Cleaver, aki sok pakliba automatikusan bekerült, hiszen 9 provision költségért maximum 12 pontot tudott hozni. Az új költsége 10 lesz, ezáltal minimális nerfet kap, ám ez néhány pakli esetében jelentős változásokat is okozhat. A következő időszakban kiderül, mennyit fog változtatni az ő szerepén ez az apró gyengítés.

Erősítést kapott viszont Morvran Voorhis, akinek 15 helyett 16 lett a maximum Provision értéke, illetve Eredin is, aki pedig 2 helyett 3 értékkel boostol, bár még így is valószínűleg a gyengébb leaderek közé fog tartozni.

Új csatamező

Az előző fejlesztői stream során már bemutattak egy képet az érkező új boardról, ebben a frissítésben pedig meg is kapjuk! Az eddigiektől eltér ez a "tábla", hiszen nem egy hagyományosan csatamezőnek nevezhető területre kell majd a kártyákat kijátszani, hanem egy kocsmai környezetbe. A board a jól megszokott módon Meteorite Powderért szerezhető meg.

A boardoknál ezenkívül be lehet majd állítani, hogy annak a boardja érvényesüljön az adott meccsen, aki a védekező szerepét tölti be (tehát a másodikként lapot rakó játékosé), vagy mindenképpen a saját boardunkat szeretnénk látni minden meccsen. Az adott választás csak a saját kliensünkre lesz érvényes, hiszen az ellenfél is ugyanúgy be tudja ezeket magának állítani az Options menüben.

Vizuális változások

Régóta szeretné a GWENT közössége, hogy ismét lehessen látni a játékos avatarokat a játék során is, ne csak a meccs kezdetekor. Ez mától ismét így lesz, illetve további extraként a játékosok neveit is el lehet majd rejteni, ha netán erre például stream szempontjából szükség lenne.

További vizuális javítás még a jobb oldali pontok helyzete, ugyanis alapértelmezetten mostantól kezdve nem fognak látszódni az egyes sorok pontszámai. A jobb oldali koronára történő kattintással előugranak ezek a pontszámok is, így ha netán egy zsíros Ignihez szükségünk van egy gyors számolásra, akkor sem kell nagyon megerőltetnünk majd magunkat, hiszen továbbra is elérhetőek maradnak az összesített értékek.

Szezonális mód

Júniusban a szezonális mód során minden Spell, melyet kijátszol, kétszer fog aktiválódni, ugyanis érkezik a Season of Magic. Az új kártyahátoldal pedig ismét remekül fest, úgyhogy érdemes lesz ezt is megszerezni a hónap során.

A teljes változásjegyzék már elérhető.

Nektek melyik változás tetszik a legjobban? Van-e esetleg olyan nerf vagy buff, amely szerintetek mindenképpen szükséges lenne még?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Gwent Hungary Facebook csoport

Kövess Minket!