Csak a pay to win loot boxokat szeretné megállítani az amerikai szenátor

Csak a pay to win loot boxokat szeretné megállítani az amerikai szenátor

Egy amerikai szenátor bannolná a "pay to win" játékokat. És a lootboxok egy részét.

Josh Hawley szenátor egy számomra nagyon szimpatikus lépésre szánta el magát. A pay to win játékok illetve a lootboxok megreformálására. Azt szeretné, ha semmiféle előnyhöz nem juthatnánk a pénzünk által, kizárólag kozmetikához. A boxok kapcsán pedig azt, hogy mindenki pontosan legyen tisztában mit és milyen eséllyel nyerhet. Úgy gondolom ez a komolyabb játékokat nem fogja érinteni, legalábbis "pay to win" vonalon semmiképp, de hiszem, hogy mindenki vett már vagy elgondolkodott rajta, hogy vegyen ezt-azt valamelyik böngészős tutiban. A cikkből nem derül ki, hogy ezeket érinti-e, de úgy gondolom igen.

Carolyn Kaster/AP Photo

Kezdem úgy érezni, mintha a virtuális térbe is behoznának egy alkotmányt ezzel a törvénnyel, és hiába fizetsz, nem leszel különb mostantól. Nagyon tetszik az ötlet.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy bizony jó pár játékban jelentenek előnyt megszerzett dolgok, és jó pár játékban van trade is. És ezt a kettőt kombinálva meg lehet oldani bizony pénzzel, hogy az ember előnyhöz jusson majd. Ettől független szerintem ez egy helyes lépés előre, és egy csomó játékot ki fog zárni.

A szenátor mondatai egyébként azt is letisztázták, hogy például a CS:GO-nak és a LoL-nak nem lesz félnivalója, hiszen csak skineket vagy olyan lootboxot tudunk venni, amelyeknek ismerjük az esélyeit. Ezzel szemben viszont a HS és a FIFA például nagy bajban lehet, hisz mindkettőnél adott az, hogy önerőből érd el a tökéletes paklit vagy éppen a legjobb csapatot, de az is tény, hogy aki fizet, az ezt sokkal hamarabb vagy sokkal könnyebben érheti el, mindehhez pedig még szerencsejátékoznunk is kell.

A terv mindenesetre ígéretes és nagyon reméljük, hogy Josh Hawley mindezt véghez viszi és többé nem nyerészkednek a játékosokon a cégek.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!