Az Epic szerint is teamingeltek a VB-n, mégis csak 14 nap eltiltás kaptak

Ejnye-bejnye, mondá az Epic Games, két hét múlva újra próbálkozhattok.

Három hete javában zajlik a Fortnite világbajnokság, ami a hatalmas nyeremény miatt rengeteg csalót és trükközőt gyűjtött egy helyre a profi játékosok mellé. Persze ezek a csalók is értenek a játékhoz, de külső program vagy a barátaik segítségével megpróbálnak előnyhöz jutni. Legutóbb éppen egy hármas baráti társaság teamingeléséről írtunk mi is, de akkor még nem született meg a hivatalos álláspont az Epic részéről.

Egészen tegnap estig, amikor is kikerült egy poszt arról, hogy mi történik majd ezzel a három jómadárral. Már a poszt elején azt olvashattuk, hogy a nyomozás után úgy érezték, hogy tényleg csalás történt és ezért büntetésre számíthatnak a játékosok. Innentől már csak egyetlen logikus lépést kellett volna véghez vinnie az Epic-nek, legalább egy évre eltiltani őket mindenféle Fortnite-tal kapcsolatos versenyről. A szöveget tovább olvasván viszont egyszerűen csak azt láthattuk, hogy 14 napra tiltották ki őket... tehát két hétre.

Természetesen legalább a továbbjutó helyet elvették tőlük, de nem hogy a következő versenyekről még erről sem tiltották ki őket teljesen, hisz az utolsó kvalifikációkban a 14 napos tiltás után simán részt vehetnek és ha ügyesebben csalnak, mint most, akkor valamelyikőjük megint továbbjuthat. Hihetetlenül elszomorító, hogy mindezt ilyen könnyen megúszták. Érdemes elővenni például a CS:GO és a Valve történetét az iBuyPower csapatával, akik bundázás miatt kaptak örökös eltiltást. Szerencsére a Valve-on kívül már mindenki feloldotta ezt a bant, de úgy néz ki, hogy az ottani fejlesztők nagyon makacsok és senki kedvéért nem engedik játszani a máig tehetséges játékosokat.

Persze a bundázás is hatalmas bűn, de egy teamingelés, amivel mástól szerették volna elvenni az esélyt arra, hogy ott lehessen a 30 milliós döntőbe, sokkal keményebb büntetéssel kellene járjon, mintsem két hét kényszerpihenő. Reméljük egyszer tényleg felnőnek a fejlesztők a feladathoz és az ehhez hasonló trükkőzéseket sokkal keményebben büntetik majd.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!