A kaliforniai egyetem többé nem tanít Fortnite-ot az e-sport szakon

A kaliforniai egyetem többé nem tanít Fortnite-ot az e-sport szakon

Állításuk szerint nem elég konzisztens és a kiegyensúlyozás is hagy némi kivetnivalót maga után.

Az utóbbi időben rengeteg kritika érte a Fortnite kompetitív lépéseit. Legújabban a Storm Flip okozott volna némi galibát, hisz a játék késői szakaszában egy kicsit túl erősre sikerült, de ezúttal az Epic már rutinosan kezelte a dolgot és se a hétvégi VB selejtezőn, se az aréna módban nem engedi a használatát. Mostanában úgy tűnik, hogy a fejlesztők egyébként felnőttek a feladathoz, mivel nemrégiben a rosszul összerakott E3/VB selejtező ügyet is könnyedén megoldották, így senki nem marad le egy versenyről sem. Talán XXiF esete az, ahol lehettek volna kicsit profibbak a bírák, hisz a 14 napos kitiltás tényleg nevetségesen kevés, ami után be is jutott a VB-re a teamingelő srác.

Mindenesetre az egyre növekvő profizmus egy kicsit sem győzte meg például a kaliforniai egyetem, ismertebb nevén UCLA tanárait. Ez az egyetem ugyanis már rendelkezik egy ideje e-sport szakosztállyal, most pedig ismét bejelentették, hogy milyen játékokat választhat ki egy tanuló.

"2019-2020-as tanévben olyan tehetséges és dedikált atlétákat keresünk a UCLA-be, akik League of Legends-szel, Overwatch-csal, Hearthstone-nal, Dota 2-vel vagy Rocket League-el tudják képviselni iskolánkat. Egy újbóli elemzés után a Fortnite kikerült a tantervből a konzisztencia és a balance hiánya miatt, hogy más apróságokról ne is beszéljünk."

Félreértés ne essék, a Fortnite tökéletes játék lenne kompetitív szempontból csak éppen a fejlesztők és a nehezen megoldható spectate kérdése miatt tartunk még mindig ott, hogy a UCLA egyszerűen kivette e-sport szakosztályának játékai közül. Fejlesztői szempontból leginkább a játék kiegyensúlyozására gondolok, amit ez a két, versenyt nyert egyetemista fogalmazott meg tökéletesen, amikor azt mondták, hogy inkább abba is hagyják a játékot.

Ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy mit hoz a jövő, de az biztos, hogy hatalmas ideológiai változás kell az Epic-nél, hogy igazi e-sport játék lehessen a Fortnite-ból.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!