Hamarosan eltűnhetnek a Fortnite leakek

Hamarosan eltűnhetnek a Fortnite leakek

Az Epic Games egyre drasztikusabb eszközökkel lép fel, az adatbányászok aggódnak.

Tegnap megérkezett a Fortnite v9.21-es frissítése, ami ugyan egy kisebb patch volt, de azért az adatbányászok leellenőrizték, hogy nem hozott-e magával valamilyen újdonságot. Általában content update alkalmával nem szoktak találni semmit, ám az x1-es kiegészítő frissítéseknél előfordul, hogy magukkal hoznak egy-két dolgot. Ezúttal viszont nem jártak sikerrel.

Pontosabban csak azt hitték, a nap későbbi szakaszában ugyanis Lucas7yoshi olyan elemekre bukkant, amelyek nem ígérnek sok jót a leakerek számára. Eddig rendszerint csak a skineket titkosította az Epic Games, most azonban elkezdtek minden mást is.

A fenti képen egy épület forrásfájlja látható, ám az titkosítva van. Lucas7yoshi szerint az Epic Games eljutott oda, hogy most már az épületeket is tudják titkosítani, nemcsak a skineket, ez pedig nem jelent túl jót a leakek jövőjére nézve. Csak, hogy egy példát hozzak az épület modellek jelentőségére, Tilted Towers pusztulását már legalább egy-két héttel előre tudni lehetett az ilyen modelleknek köszönhetően. Lucas szerint viszont a titkosítások mindent megváltoztathatnak, jelen esetben maximum 30 perccel az esemény tényleges megtörténte előtt tudnák meg, hogy milyen új modellek kerülnek be a játékba, amikor a titkosítást feloldják.

Természetesen a titkosított fájlok feltörése nem lehetetlen, ám a legtöbb adatbányásznak valószínűleg nincsenek ehhez szükséges ismeretei, továbbá ez akár már törvénybe ütköző is lehet. Mindemellett Lucas talált egy új beállításokkal rendelkező INI fájlt is. Az INI fájlok adott programok beállításait tároló, szöveges formátumú állományok. Egy ilyen feltűnt most egy olyan opcióval, amely a leírás alapján képes automatikusan titkosítani minden item shopba szánt fájlt.

De mit is jelent mindez a játékosokra nézve?

Egyrészről a közösség azon tagjai örülhetnek neki, akik szeretik meglepetésként megélni az újdonságokat.

Tapasztalataink alapján viszont talán többet árthat, a játékosok nagy része ugyanis szívesen tud meg előzetes infómorzsákat, amelyek egyébként még nem zárják ki annak lehetőségét, hogy meglepetés érje őket. A Fortnite-ra egyébként is abszolút flottul menő információáramlás volt jellemző, ami elsősorban az adatbányászoknak köszönhető. Volt már olyan szezonozunk, hogy in-game totális uborkaszezon volt, egyszerűen borzalmasan hosszú ideig nem történt semmi, az adatbányászok viszont fenntartották a hype-ot, mert mindig találtak valamilyen érdekes apróságot.

Ha az Epic mindent titkosít, nagyban megváltozhat a játékosok hype faktora, ugyanis az adatbányászok ebben is nagyon nagy segítségére voltak a cégnek. Az sem kizárt, hogy számos információt direkt hagytak ott, hogy az adatbányászok megtalálják őket, ez az Epic-nek egy zseniális kommunikációs csatorna volt. A történet egyébként már csak azért is érdekes, mert néhány hónapja Lucas7yoshi még pont azt mondta, hogy új eszközökkel készülnek a még jobb és még gyorsabb leakek érdekében, igaz akkor még szó sem volt arról, hogy mindent titkosítanak majd.

Hogy a történet pontosan milyen irányba is halad tovább azt a jövő eldönti, ha a totális leakblokád mérhetően csökkenti a hype-ot, biztosan visszatérünk majd a régi kerékvágásba. Az Item Shop tekintetében egyébként még hasznos is lehet az Epic számára a titkosítás, hiszen az impulzusvásárlás csodákra képes. Ha az adatbányászok két-három-négy nappal, vagy egy héttel előbb előtúrják a skineket, akkor lehet időnk átgondolni, hogy valóban megakarjuk-e venni az adott eresztés egy-két darabját. Így azonban az a lehetőség elvész, hogy több skint vegyünk meg, hiszen, ha van hat skin, amiből kettő tetszik nekünk, de csak egyet akarunk venni, akkor eldönthetjük melyik legyen, hiszen van összehasonlítási alap, ha viszont nem ismerjük előre a skineket, akkor előfordulhat, hogy megvesszük mindkettőt abban az esetben, ha a kevésbé preferált került be korábban a shopba.

A jövőheti frissítés egyébként ismét nagyon fontos lehet, hiszen nagy patch lesz, ami biztosan hoz magával újabb skineket, újabb event fájlokat és természetesen új eszközt is, ám ha az Epic belelendül a titkosításokba, akkor aligha fogunk megtudni bármit is az egészből.

Te hasznosnak találod a Fortnite leakjeit?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!