Minden eddiginél több részlet derült ki Tfue és a FaZe szerződéséről

Minden eddiginél több részlet derült ki Tfue és a FaZe szerződéséről

Tfue ügyvédje mikrofonhoz állt és a theScore esports-nak elmagyarázott mindent.

Az elmúlt időszakban Turner 'Tfue' Tenny és a FaZe drámája elkezdett csillapodni. A pereskedés még nem kezdődött el és nem is tudjuk, hogy pontosan mikor állnak majd bíróság elé. A theScore Esportsnak köszönhetően viszont minden eddiginél több információ került napvilágra, mivel egy 15 perces videóban nem csak a történet apróságait mutatták be, de meginterjúztatták Turner ügyvédjét is, aki egyszerű, nem hivatalos nyelven elmagyarázta, hogy mit tartalmazott pontosan a szerződés és mik azok a kitételek, ami miatt Tfue-nak nem volt más választása csak a per és a menekülés.

A szerződésajánlatok

Az első fontos részlet, amit Bryan J. Freedman a Freedman & Taitelman ügyvédi iroda tulajdonosa és Tfue védőügyvédje elmagyarázott nekünk az az, hogy FaZe Banks egész egyszerűen nem mondott igazat a szerződésekkel kapcsolatban. Banks ugyanis azzal takarózott, hogy számtalan jobb szerződés szeretett volna Turnernek adni, de ő mindet visszautasította, így a közösség is arra gondolt, hogy az egész ügy csak azért robbant ki, hogy Tfue gyorsabban megszabadulhasson a FaZe-től. Freedman elárulta, hogy jó pár szerződést ajánlottak ők is a FaZe-nek, amiből minden alkalommal legalább a fele kikerült a következő ajánlatnál. A szervezet kicsit sem akarta megtartani Tfue-t, egészen egyszerűen csak egy újabb olyan szerződésbe szerették volna beleüldözni, ami nem legális. Ha legálisan működő "tehetségkutató cég" lennének, akkor a kaliforniai állam minden egyes szerződést visszadobott volna, mielőtt azt bárki megláthatta volna Turnerék csapatából, mivel illegális tartalmak voltak benne, amit egész egyszerűen abban az államban nem tehet meg egy legálisan működő szervezet.

A pénz

Banks következő hatalmas ütőkártyája az volt, hogy összesen 60 ezer dollárt kerestek Tfue-n, azt pedig fel is ajánlják Keemstarnak, hogy csináljon három Friday Fortnite-ot, mert őket ennyire nem érdekli a pénz. Freedman nemhogy megkérdőjelezte ezt, egyből nevetségesnek nevezte az ilyen szintű hazudozást, hisz egy kis számolás után, ő úgy látja, hogy a szponzorációkból, reklámokból, videókból és a Tfue által képviselt reklámértékkel, több millió dollárt kereshettek Banks-ék. Ebből 60 ezret lóbálni a levegőben szerinte több, mint nevetséges, már-már arcátlan.

A záradék, ami tönkretehette volna Tfue karrierjét.

Ha Turner eltűrte volna mindazt, ami a szerződésben szerepel, akkor a végeztével egy olyan csapdába esett volna, amit a karrierje nem biztos, hogy túlélt volna. Freedman nem is érti, hogy miért nem erről beszélt minden egyes médium a szerződés megjelenésekor, ugyanis olyannyira nevetséges, hogy ez nem csak illegális, de teljesen embertelen is lett volna. A szerződés lejártával, a FaZe nem csak arra kötelezte volna Turnert, hogy 6 hónapig ne menjen más szervezethez, hanem ahhoz is, hogy teljesen hagyja abba a játékot és ne streameljen egy percet sem hat egész hónapig! Fél év egy streamer életében nagyon hosszú idő, ennyi kihagyás után pedig nem csak a sikeres játéka lehet történelmi mélyponton, de a Twitch csatornája is, mivel rengeteg követő más szórakozást keresne és visszatérése után sem nézne Tfue felé.

Ez volt az I-re a pont Freedman szerint, ekkor döntöttek úgy Tfue-val, hogy bíróságra viszik az ügyet és elérik, hogy ne viselkedhessenek így emberekkel szemben az effajta szervezetek. Az egész történetben az számít leginkább, hogy nem csak a FaZe veszíthet sokat, vagy Tfue nyerhet rengeteget, hanem az egész e-sport szcénára nézve egy precedens értékű perről lesz szó, ugyanis a média és az ügyvédek is komoly részletességgel követik a történéseket, hogy olyan fontos dolgokat tudjunk meg, mint hogy mennyit keres pontosan egy ekkora streamer és e-sport játékos, valamint honnan jön ez a rengeteg pénz.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!