Legjobb deckek Rank 5 alatt: nyoma veszett a Hunternek

Újabb statisztikával készültünk nektek, ezúttal az elmúlt hét legjobb paklijait hoztuk el Rank 5 és Legend között.

A HSReplay ezúttal is elemezte az elmúlt hét mérkőzéseit, amiből egy igen érdekes listát készítettek. Több, mint 1,2 millió meccset elemeztek Rank 5 és Legend között, sőt még egy szűrőt csempésztek a toplistába. Csak azok a deckek szerepelnek a továbbiakban, amik legalább 1000 meccsen feltűntek a Standard ladderen, így elég nagy számú minta alapján lehet azt kijelenteni, hogy tényleg ezek a változatok teljesítenek a legjobban jelenleg. Jöjjön a top 5 Standard Ranked pakli Rank 5 és Legend között!

Murloc Shaman

Deck kód: AAECAaoIBKfuAu/3ArmZA5ybAw3FA9sD/gP/BdAHpwiTCeKJA4yUA7WYA7+YA8aZA/SZAwA=

Ebben a Murloc változatban feltűnik Scargil, ami még egy pluszt ad a kis békaembereknek, de találkozhatunk az elmaradhatatlan dupla Earth Shockkal és a Legendary trióval. A két Hagatha és Shudderwock egy olyan pluszt ad ennek a Tempo / Midrange paklinak, ami egészen a Tier 1-ig röpíti a mostani metában.

Összesített győzelmi arány: 57,0 %

Freeze Mage

Deck kód: AAECAf0ECMUEuAj7DMP4Asb4AqCAA9qdA4qeAwuKAZwCuwLJA6sEywSWBeEHvuwCg5YDn5sDAA==

Nagyon idegesítő tud lenni a Freeze Mage legújabb változata, mivel a korai szakaszban eddig csak a Doomsayer + Frost Nova kombóra támaszkodhatott, azonban ez a verzió már pörgeti a két Ray of Frostot, ami pont annyira lassítja le az ellenfeleket, hogy megérkezhessenek a tömegirtások. A brutálisan erős Mountain Giant + Conjurer's Calling azonnal megnyerheti a mérkőzéseket, de érdemes számolni egy korai, buffolt Luna's Pocket Galaxy-val és az elmaradhatatlan Spitfeul Summoner 2.0-val, azaz az Astromancerrel. Népszerűségben elmarad a többiektől, de ahogy haladunk előre a nyárba, úgy nyúlnak egyre többen a "hűsítést jelentő Freeze Mage-ért".  

Összesített győzelmi arány: 57,1 %

Mech Paladin

Deck kód: AAECAZ8FCJME8gWb8AL8/ALx/gKggAOKmgOftwMLn/UCpfUCqPsC1v4C1/4C2f4C3f4C4f4CkYADzIEDtJsDAA==

Nem erősebb, mint a Mech / Bomb Hunter, mégis megcsípte a dobogó legalsó fokát a Midrange Mech Paladin. A SN1P-SN4P érkezése jót tett ennek a decknek, amivel már korábban is próbálkoztak, de az eredmények elmaradtak. A Glowstone Technician, mint plusz handbuff megjelent a pakliban, ami így azonnal képes fenyegetni a Mechano-Eggekkel és más alapból nem túl sok támadóértékkel rendelkező lénnyel.

Összesített győzelmi arány: 57,3 %

Hooktusk Rogue

Deck kód: AAECAaIHBrICrwSggAPWjAOSlwOftwMMtAGIB90I3+8Cx/gC9v0Cqv8CtJEDj5cDkJcD+5oD/poDAA==

A napokban már bemutattuk a Hooktusk Rogue-ot, ami jelenleg a legerősebb változata a Tempo Rogue-nak, mint nagyobb csoportnak. A Lackey csomag mellett feltűnnek a Thief típus kártyái és a névadó Pirate-ek is. Igazán rossz matchupja kevés van neki, de pont az a Control Warrior veri el nagyon csúnyán, ami ezen a listán is elhódította a győztesnek járó virtuális trófeát. 

Összesített győzelmi arány: 57,7 %

Control Warrior

Deck kód: AAECAQcIogKQB/kMkvgCjvsCoIADhp0Dn7cDC0uiBP8HnfACm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

Egyedüliként az összes 1000+ meccsel rendelkező deck között átlépte Garrosh a 60 %-os győzelmi arányt, ezzel visszaszerezte a megérdemelt helyét, amit az elmúlt hetekben átvett tőle a Bomb Warrior. Jelenleg nincs erősebb Control változatt a fentinél, ami nem csak a lassabb deckekért rajongókat nyugtathatja meg, de a Blizzard fejlesztőit is. Az Aggrotól, a Midrange-en át, a Controlig vannak deckek, amik érdemesek arra, hogy ladderezzenek velük, így akár azt is ki lehet jelenteni, hogy jelenleg jó a Standard meta! (Üröm az örömben, hogy a Priest és a Warlock deckek nagyon szenvednek, de akár ez is változhat majd az új lapokkal, amik hamarosan érkeznek a Hearthstone-ba.)

Összesített győzelmi arány: 60,1 %

Ti milyen decket pörgettek a Standard létrán?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!