Holnap kezdődik az EPL döntő! - Megpróbáltuk megjósolni az eredményeket

Nézd a Magyar Esport TV-n az ESL Pro League 9. szezonjának döntőjét!

Nyakunkon az EPL kilencedik szezonjának döntője, holnap ilyenkor már az első összecsapáson izgulhatunk. Bo1-es meccsekről beszélünk, szóval mindkét csapat jó pályáján fog játszani, és minden hiba kőkeményen meg lesz torolva, nem csak pontok terén, hanem mentálisan is, hiszen egyetlen hiba és máris alsó ágon folytathatja a vesztes a csapat a küzdelmet. Jómagam az első napi párosításokat próbáltam megtippelni, kommentátor kollégáim pedig az egész versenyről, annak esetleges kimeneteléről írták meg véleményüket.

G2 vs Grayhound: A G2 rendkívül hullámzó teljesítményt nyújt, kevesebbet mint vártam tőlük, már jó ideje nem szerepelnek igazán jól. A Grayhound viszont egész szépen menetelt az IEM Sidney-n (vs FaZe 2-1, vs Fnatic 1-2). Én a Grayhound csapatának adnám ezt a meccset, viszont ha kennyS-nek jó napja lesz, az könnyen borítja a jóslatom.

fnatic vs NRG: Az NRG-t feszesebbnek és felkészültebbnek érzem, viszont még sosem jött ki jól nekik a lépés a fnatic ellen. Két hasonló eredményekkel rendelkező csapatról beszélünk, a világranglista 7. és 8. helyét foglalják el. A fnatic egy szabadabb stílust tol, az NRG pedig nagyon feszesen játszik. Én az NRG-t várom befutónak.

Astralis vs Cloud9: Azt hiszem ezt nem kell túlmagyaráznom, az Astralis ugyan nincs a régi formájának a közelében sem, de könnyen lehet, hogy az EPL-re összekapják magukat. A Cloud9-t mindenképpen illene oda-vissza verniük, szegények iszonyatos mélyponton vannak, a Minorra sem jutottak le.

Heroic vs Detona: A Heroic szép eredményeket mutat mostanában, blameF és NaToSaPhix(vagy bárhogy is írja a kis és nagy betűket), abszolút beválni látszik, őket várnám befutónak. A Detona-val sikerült egy gyakorló meccset nyomnunk, ahol nyilván nem a legjavát adja egy csapat, de úgy érzem,hogy ők kilógnak a sorból.

FaZe vs TYLOO: Egyértelműen a FaZe-t várom győztesnek, úgy érzem a FaZe stílusa tökéletes a TYLOO ellen, nem fogja őket meglepni az agresszív ázsiai játék.

North vs Liquid: Ha a Liquid hozza az "Astralis szünet" előtti formáját már nyert helyzetben vannak, hiszen kevesen tudták elverni őket, egyedül az Astralis, most viszont a dánok nincsenek a toppon. A Liquid-et várom a torna győztesének. A North viszont nagyon feljavult az elmúlt időszakban, kíváncsian várom mit raknak le az asztalra, de ez a matchup nem érzem, hogy őket favorizálná.

mousesports vs MiBR: A brazilok érdekesek, néha úgy játszanak, hogy azt hinné az ember, visszatért a brazil éra, aztán a következő alkalommal azonnal elbukják a meccset, akár egy 12:3-as vezetésről is. A mouz nagyon friss, de szépen szerepelnek, ugyanakkor messze nem annyira, mint a csapat fénykorában, amikor itt voltak a V4-en. Kettejük küzdelméből én MiBR győzelmet várok.

HellRaisers vs Luminosity: Mindkét csapat elég gyengén szerepel mostanában. A Luminosity sem jutott ki az amerikai Minorra sem. A HellRaisers is teljesen random eredményekkel rendelkezik mindenféle kvalifikáción. Tipikus 50-50 meccs, ahol apróságok fogják eldönteni, hogy melyik csapat zárja majd győztesként.

orobeRto

"Mondhatjuk, hogy az ECS-n leszerepelt az Astralis, de pont ez a pofon kellett nekik, hogy akár már az EPL-re felálljanak, de legkésőbb Kölnben biztosan kemények lesznek. A MIBR-től nem tudom, hogy mire számíthatnék, az NRG folyamatosan ott van a legjobb 4-8 csapat között, és ezúttal sem várok kevesebbet tőlük. Lesznek még érdekes csapatok, mint a Luminosity vagy a DETONA. Utóbbitól várom, hogy a verseny "fekete lova" legyen. A FaZe Dallas-ban már elég szerepelt, persze nevükhöz képest továbbra sem elég jól. És aztán itt van még Liquid, akik jelen állás szerint a legesélyesebbek."

leszklareN

"Izgalmas összecsapásokra számítok a mostani EPL Finals során. A nyitómérkőzések közül talán a legszorosabb az NRG és a fnatic összecsapása lesz. Kíváncsian várom, hogy például a mouz mire lesz képes a hónapok óta szenvedő MIBR ellen. A Liquid és a North összecsapását is érdemes lesz figyelnünk, hiszen bár a Liquid jelenleg világelső, egy Bo1-ben mindig történhetnek meglepetések, ráadásul ez a dán ötös elég ütős nevekből áll. Kakukktojásként a Luminosity csapatát jelölném meg, könnyen lehet, hogy sokkal jobb eredménnyel zárnak majd, mint az MIBR. A döntőben azonban a Liquid és a mousesports csapatát várom."

zeneszerzo

"Mivel a jelenlegi világranglista top 5 csapata közül 3 nem lesz ott az EPL-en, pompás lehetőség ez a szunnyadó csapatok számára. Szerintem ideje felébrednie a FaZe-nek és a mouz-nak, én rájuk fogok leginkább odafigyelni. De a fnatic és az MIBR felerősödését is várom. A versenyek kihagyása nagyon hatással van az Astralis-ra, Nem lepne meg, ha hamar kiesnének. Személy szerint én a Team Liquid győzelmére számítok."

Ne felejtsétek, hogy holnap déltől számítunk mindenkire az EPL döntőjének magyar nyelvű adásán, ahol izgalmas nyereményjátékkal és még izgalmasabb meccsekkel várunk.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!