Érkezik a GWENT második kiegészítője!

Több vadonatúj mechanikával Novigrad is beszáll a küzdelembe

Néhány hete felröppent a hír, hogy hamarosan érkezhet a GWENT második ingyenes kiegészítője is, a tegnapi fejlesztői stream során pedig igaznak is bizonyult ez az értesülés: a Novigrad névre keresztelt újabb kiegészítő június 28-án kerül be a játékba, és rengeteg újdonságot hoz. Tekintsük is meg ezeket!

Számszerűleg a következő változások lépnek érvénybe:

  • 1 új frakció, a Syndicate
  • 2 új előrendelői opció
  • 5 új leader az új frakcióhoz
  • 7 új kulcsszó
  • 94 új lap, melyekből 15 ún. dual-faction kártya, ami azt jelenti, hogy nem csak a Syndicate paklijaiban lehet felhasználni őket, hanem egy-egy másik frakcióéban is.

Nézzük is meg alaposabban az újdonságokat!

A novigradi erőcsoportosulás, azaz a Syndicate

Novigrad sokak számára ismerős lehet a Witcher-szériából: egy független, szabad város, ahol fajtól és hovatartozástól függetlenül mindenki szabadon élhet...legalábbis a felszín ezt mutatja. A város igazi arcát azonban a Syndicate névre hallgató csoport alakítja, amely 5 rivális banda összefogásából jött létre, céljuk pedig egyszerű: meggazdagodni és uralni a várost.

Ez a tematika a legfontosabb alkotóeleme az új kiegészítőnek, hiszen az új kulcsszavak nagy része is a pénzen alapul. Kik is azonban ennek a csoportnak a vezetői?

Az 5 banda vezéregyéniségei

A szindikátus különböző tagjai más és más módszerekkel érik el céljaikat Novigradban:

  • Cleaver vezetésével a város törpjei megfélemlítéssel és erőszakkal intézik az ügyeket
  • Az árnyak között munkálkodó csoportot a King of Beggars (Koldusok Királya) irányítja a háttérből
  • Az Eternal Fire (Örök tűz) mélyen vallásos és hitbuzgó szektája megtisztítja a várost az eretnekektől Hemmelfart főpap parancsai szerint
  • Az enyhén őrült és szerencsejáték világából nyerészkedő Whoreson Junior ugyancsak elvetemült bandája nem riad vissza a gyilkosságoktól sem
  • Gunjar vezeti a kikötőkbe gyakran betérő és kincseket felhalmozó Skellige kalózokat

Hogyan működnek a Syndicate egységei?

A Novigrad kiegészítő egy új mechanikát vezet be: a csaták során bizonyos lapok Crown erőforrást (tehát a Witcher világából ismert érméket) használnak fel képességeikhez, ezzel egy vadonatúj köntöst adnak a GWENT eddig ismert rendszerének. Ezeket az érméket nem csak elkölteni, de gyűjteni is lehet, úgyhogy ideje megnéznünk, melyik 7 kulcsszó tartozik az új kártyákhoz.

  • Profit: A lap kijátszásakor a Profit szócska mögött szereplő számnak megfelelő érme üti a markodat.
  • Fee: A kártya képességének aktiválásához  egy bizonyos költséget kell befizetned.
  • Bounty: Vérdíjat tűzöl ki egy ellenséges lapra, amely ha megsemmisül, az alaperejének megfelelő érmét hoz számodra.
  • Tribute: További érmék kifizetésével aktiválhatod a lap második képességét. Ez természetesen csak egy opció, és nem kötelező minden esetben kihasználni a lehetőséget.
  • Intimidate: Minden alkalommal, amikor kijátszol egy Crime speciális lapot, egy ponttal boostolod az Intimidate kulcsszóval ellátott egységedet, ezzel is megfélemlítve ellenfeledet.
  • Insanity: Nincsen elegendő pénz a kasszában a képesség aktiválásához? Sebaj. Az Insanity státusszal rendelkező lapok pénz helyett saját magukat sebzik meg a hiányzó összeggel.
  • Hoard: Ha rendelkezel a Hoard által előírt pénzmennyiséggel, további extra képesség aktiválódik a kártya kijátszásakor.

A fordulók között felhalmozott pénz lekerekítve továbbra is a játékos rendelkezésére áll majd. Íme néhány lap a kulcsszavak szemléltetésére:

Közel 100 új kártya, de mi a helyzet a dual-faction lapokkal?

A 94 új lapból 15 kártya (frakciónként 3-3) felhasználható egy másik frakcióban is, mely érdekes interakciókra ad majd lehetőséget. Minden nap 6-6 új kártyára derül fény (ITT), a tegnapi stream után pedig egyelőre 2 ilyen lapot fedtek fel: Sukrus a Skellige kártyákat erősítheti majd, míg a Tatterwing a szörnyek oldalán szállhat be a harcba.

Előrendelés, ráadásul 2 opcióval!

A CDPR fejlesztői figyelembe vették a Crimson Curse-re adott reakciókat, és 2 előrendelői csomagot is elérhetővé tettek:

  • Az olcsóbb csomag 16,99 euróba kerül, és 15 Novigrad hordót, továbbá egy Eternal Fire prémium kártyahátlapot tartalmaz
  • A drágább csomag 34,49 euróért lehet a miénk, melyben 20 prémium Novigrad hordót és egy Spectral Fire prémium hátlapot találunk.

A 2 csomag közötti különbséget jól illusztrálja az alábbi kép:

A kiegészítőhöz új zene is készül, melyet a jól megszokott módon akkor hallhatunk, amikor a Syndicate frakció ellen játszunk.

Június 28-án tehát érkezik a novigradi "alvilág", ami alaposan felkavarja majd a jelenlegi erőviszonyokat.

Ti elő fogtok rendelni valamelyik csomagra? Számomra nehéz eldönteni, melyik kártyahátlap néz ki jobban, a prémium hordók viszont rendkívül csábítóak.

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Gwent Hungary Facebook csoport

Kövess Minket!