A legnépszerűbb minionok 7 mana felett

A legnépszerűbb minionok 7 mana felett

Az öt legnépszerűbb 7 mana feletti minion, és a hozzájuk passzoló deckek listája.

Ha élvezed, ahogy gigantikus lényeid összezúzzák ellenfeled győzelemről szövögetett álmait, akkor ez az öt lény pazar választásnak bizonyulhat. Ezúttal ismételten csak a HSReplay adatait hívtuk segítségül.

A feltüntetett értékek a június 3-a és június 18-a közötti időszakot ölelik fel, és több, mint 3,1 millió lejátszott standard mérkőzés alapján kerültek összeállításra. A zárójelben feltüntetett százalékok azt jelzik, hogy a paklik hány százaléka használja az adott lapot.

A legnépszerűbb minionok 7 mana felett

Mountain Giant (11,5%)

A leggyakrabban előforduló gigászi minion, előretörése pedig a Conjurer's Call létezésével magyarázható. Nem is olyan régen egy külön cikket szenteltünk neki, amiben azt vizsgáltuk, hogy valójában mennyire számít problémásnak ez a lap.

Ajánlott pakli: Cyclone Mage
Kód: AAECAf0EBrgInvAC7vYCoIAD0okDlpoDDNMBqwTLBOYElgXhB7wIyIcDg5YDn5sD4psD/50DAA==

A Mountain Giantot használó paklik átlagos győzelmi aránya csupán 51,7%, amivel listánk második legrosszabb átlagos győzelmi arányát produkálja.

Sea Giant (10,5%)

Szinte minden igaz a Sea Giantre is, amit az előző bekezdésben a Mountain Giantről írtunk, de azért van egy-két apróbb különbség. 

Ajánlott pakli: Zoo Warlock
Kód: AAECAf0GAo+CA5eXAw4w0wHyAfUF2QexCMIInvEC9v0C+v4C3IYDxIkDiJ0DtZ8DAA==

Az egyik, hogy a tengeri óriás nemcsak a Conjurer's Mage paklikban áll helyt, a másik, hogy kimagasló győzelmi arányt produkál, ami ebben a felhozatalban a második helyre elegendő.

Archivist Elysiana (9,6%)

Ugyan nerfelték, de ez sem törhette meg a lap népszerűségét, ráadásul a lista legmagasabb (54,4%-os) győzelmi arányával rendelkezik.

Ajánlott pakli: Control Warrior
Kód: AAECAQcIogKRBpAHze8CkvgCjvsCoIADhp0DC0uiBP8HnfACm/MC0fUC9PUCg/sCnvsCs/wCkp8DAA==

Archmage Antonidas (7,6%)

Sajnos vége azoknak az időknek, amikor Antonidas kulcsszerepet játszott az Exodia Mage paklikban, ugyanakkor még mindig hatalmas érték nyerhető ki belőle, ráadásul a hét mana miatt Conjurer's Call célpontnak se rossz. 

Alternatíva: Freeze Mage
Kód: AAECAf0ECJwCtAPFBLgIxvgCoIAD2p0Dip4DC4oBuwLJA6sEywSWBeEH+wzD+AKDlgOfmwMA

Az átlagos győzelmi aránya 52,1%, és elsősorban a Cyclone Magehez ajánlanánk, de érdekességképp megemlítenénk a Freeze Maget, mint választható alternatívát.

Alexstrasza (7,4%)

Végül pedig következzen a Classic szett jól ismert sárkánya, Alexstrasza. Ez a lap ugyan befér a Freeze Magebe, de ahogy az előbb, úgy most is ajánlanánk egy alternatívát, ami ezúttal az igazán ütőképes Holy Wrath Paladin, -egy kis sárkánytűzzel megtámogatva.

Alternatíva: Holy Wrath Paladin
Kód: AAECAZ8FBsUE7QX7DP37AqCAA72GAwz6AZwCswPcA88G9gen9wKE/AL8/ALZ/gLPhgPshgMA

További említésre méltó lapok

A legnépszerűbb 7 mana feletti lények sorát Blastmaster Boom, az Astromancer, Shudderwock, Kalecgos, Jepetto Joybuzz és Swampqueen Hagatha folytatják.

A lista egyáltalán nem meglepő annak tekintetében, hogy legtöbb a Mage paklik alappillérei közé sorolhatóak, illetve azért sem, mert ladderen rendkívül jól teljesít a Shaman, -de ezzel egy következő cikkben részletesen is foglalkozunk majd.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!