Minden, amit eddig tudunk a Fortnite nyári eseményéről

Minden, amit eddig tudunk a Fortnite nyári eseményéről

Grandiózus programmal készül az Epic Games, és valószínűleg nem is kell már rá sokat várnunk.

Az Epic Games hivatalosan is szabadságra ment, ám ez nem jelenti azt, hogy kontent nélkül hagyták volna a játékosaikat.

A v9.30-as frissítésben három frissítésre való tartalom volt, rengeteg fegyver, skin, amelyek természetesen ebben az időszakban fognak szépen lassan becsöpögni a játékba. Ám van egy 14 Days of Summer névre keresztelt esemény is, amelynek érkezési időpontjára egyelőre csak tippelni lehet, rengeteg részlete azonban már ismert. Igazán nagyszabású időszakra számíthatunk, olyanra, amilyet a karácsonyi ünnepek során is összerakott nekünk az Epic Games, hiszen akkor is elmentek egy ünnepi szabadságra.

14 Days of Summer küldetések

A következő listával valószínűleg már találkoztatok pár helyen, főleg ha aktívan követitek a leakelt tartalmakat. Az alábbi küldetéseket kell majd teljesítenünk a különféle jutalmakért az esemény során.

Számos kiegészítő -amelyeket a küldetések említenek- már meg is található a játékban, az óriási strandlabdák és napernyők már napok óta elérhetőek a sziget különböző pontjain, a napernyők még a térképen is látszódnak.

Ha pedig már a küldetéseknél tartunk, elindult egy olyan pletyka a közösségben, miszerint a nyári event küldetései csakis a Battle Pass tulajoknak lesznek elérhetőek. Az egésznek kiindítója az alábbi fotó.

Ezt a képet az egyik adatbányász, KripsyLeaks generálta le, aki a kép megosztásakor le is írta, hogy az "Available with the Battle Pass" felirat valószínűleg egy bug miatt került fel rá, ugyanis úgy kapta meg az esemény küldetéseinek ikonját, hogy az Utopia küldetések ablakát vette alapul, amelyhez ugyebár kötelező a BP. Több mint valószínű, hogy a 14 Days of Summer ugyanúgy ingyenes lesz mindenki számára, ahogy a 2018-as téli esemény is az volt, de 100 százalékosan biztosra természetesen csak az esemény érkezésekor lehet megmondani.

LTM-ek

Nemcsak küldetéseket, hanem egy tonnányi új LTM-et is kapunk az eseményre, könnyen lehet, hogy ezek naponta fognak majd változni. Íme a nevük és rövid leírásuk.

  • Chameleon LTM: Várhatóan hasonló játékmód lesz, mint a prop hunt, csak nagyobb hangsúlyt kap a battle royale vonal. Az utolsó ember marad életben, azonban a játékosok átalakulhatnak különféle pályaelemekké.
  • Automatics LTM: A fegyverek automatikusan tüzelnek ebben a módban.
  • Headshots only LTM: Csakis fejlövéssel lehet sebzést osztani.
  • Leave None Behind: Minden játékos folyamatos Slurp effekttel rendelkezik, ami visszatölti az életerejét és a pajzsát egészen addig, amíg az összes csapattárs életben van. Ha valaki knockot kap, azon a játékoson az effekt megmarad, tehát elvérezni nem fog, viszont a csapattársai gyógyulást helyett sebzést kapnak majd a Slurp effektből.
  • Team Splashdown: Ez egy igazi vízibomba csata lesz, ahol két nagy létszámú csapat küzd majd meg egymással.
  • The Blues: Csakis kék szintű fegyverek spawnolnak. A kör egy kicsit gyorsabb, a nyersanyag farmolás kicsit hatékonyabb.
  • Use With Care: A játékosok egy megadott mennyiségű nyersanyaggal ugranak ki a buszból, és be kell osztaniuk, mert nem farmolhatnak többet.
  • Heavy Metal: Csakis "Heavy" típusú fegyverek találhatóak meg. Tehát Heavy AR, Heavy Sniper, stb.
  • Builder's Paradise: Az építmények sokkal több életerővel rendelkeznek, jobban megéri editelni inkább, ezért a globál edit is elérhető, vagyis az ellenfeleid falait is átalakíthatod. Természetesen a farmolt nyersanyag mennyiség itt megnövelve.
  • Power Up: Ez egy két fázisú játékmód lesz; az elsőben az újraéledés funkciója elérhető, a pajzsok használata pedig növeli a maximális pajzs kapacitásodat, tehát minél több pajzsot iszol, annál több védelemmel rendelkezel. A második fázisban az újraéledést kikapcsolják, minden játékos pajzsa maxra tölt, a megmaradt játékosok pedig az utolsó csepp vérükig küzdenek. A Supply dropokból hatalmas mennyiségű pajzs esik majd.
  • Purple Reign: Hasonló a Blues-hoz, itt majd csakis Epic szintű fegyvereket találhatunk.
  • Storm Chasers: Ez egy szörfös játékmód lesz, várhatóan a légdeszkák kapnak egy szörf skint, a játékmód célja pedig, hogy versenyezzünk ellenfeleinkkel, illetve lökjük ki őket a viharba.

  • Team Rumble - Siphon: A klasszikus Team Rumble megspékelve újra a siphon kiegészítővel, tehát egy gyilkosság esetén 50 hp-t/pajzsot kapunk vissza.
  • Team Rumble - Lava: A klasszikus Team Rumble mód ötvözve a Floor is Lava móddal, vagyis Lava fog feltörni a talajból.
  • Strategic Structor: A szikla és vasfalak életerejét megnövelik, ám a farmolási arány nagyban csökken.
  • Loadout Swap: A játékosok egy alap fegyverkészlettel jelennek meg, amely a mérkőzés során folyamatosan változik.
  • Tag: Két különálló csapat, az egyiknek menekülnie kell a másik elől. Akit lecsákányoznak, csatlakozik a vadászok gárdájához.
  • Tank Battle: A játékos életereje és pajzsa nagyban megemelve, a heal tárgyak pedig kivéve a játékból, csakis a siphon mód érhető el.

Napi szinten unvaultolt tárgyak

Az esemény küldetéseiben észrevehetünk egy érdekességet, az egyik feladatunk az, hogy öljünk meg egy ellenfelet a napi unvaultolt fegyverrel, vagy egy Drum Gunnal. Ez bizony azt jelenti, hogy naponta olyan legendás eszközök térhetnek vissza, amelyeket rég nem láthattunk már a BR pályáján. Emlékezzünk csak vissza az Infinity Swordra, vagy az alap SMG-re, netán a Guided Missile-re, de ha még távolabbra akarunk visszanyúlni, esetleg egy napra az Epic Games visszatehetné akár a Zapatront is, amely alig néhány napig volt elérhető a BR módban még 2017 szeptemberében.

Skinek

A nyári event valószínűleg sok érdekes kinézetet hoz majd el nekünk, talán olyanok is lesznek, amelyeket az adatbányászok még nem tudtak felfedni. Az már biztos, hogy lesz egy Summer Drift skin, amely végül nem egy Style lesz az alap karakterre, hanem egy különálló Item Shop skin, ezt az Epic Games egyik dolgozója erősítette meg.

Az alábbi képen egyébként több nyári skint/style-t is megfigyelhetünk.

Mikor jöhet az esemény?

Erre a kérdésre pontos választ sajnos még nem lehet adni, ám reális esély van arra, hogy a következő frissítéssel jöjjön minden, amit várhatóan kedden vagy szerdán fogunk megkapni. Az azonban biztos, hogy érkezni fog valamilyen új tárgy, viszont az ismét csak kérdéses, hogy melyik; a Drum Shotgun, a Magnum és az Air Strike item közül bármelyik lehet. Ezekről a tárgyakról az alábbi cikkünkben tudhattok meg több információt.

Aki esetleg aggódna amiatt, hogy mi lesz, ha beüt a gond úgy, hogy szabin van az Epic, az ne féljen, ügyeletes fejlesztők azért maradtak, akik az esetleges hibákat megpróbálják majd minél hamarabb elhárítani.

Ti várjátok már az eseményt?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!