A tizenéves profi, H1ghSky1 tiszta vizet öntött a pohárba

A tizenéves profi, H1ghSky1 tiszta vizet öntött a pohárba

Tfue a saját pere kapcsán H1ghSky1-t is magával rántotta, a FaZe ellen ugyanis minden lehetséges bűnt felhozott, köztük azt is, hogy H1ghSky1 még egyáltalán nem volt 13 éves, amikor aláírt a FaZe-hez.

Néhány napja írtunk arról, hogy a FaZe játékosának H1ghSky1-nak a Twitch csatornáját letiltották, pedig igencsak szép követőbázis alakult már ki neki rajta. Az ok egyszerű, a Twitch irányelvei szerint minimum 13 évesnek kell lennie ahhoz valakinek, hogy közvetíthessen.

H1ghSky1-ról sokáig azt hitte mindenki, hogy már betöltötte a 13. életévét, a FaZe ugyanis ezt állította a gyermek szüleivel egyetemben. Tfue a FaZe ellen indított pere során viszont kiteregette a szennyest, és kiderült, hogy az épp csak kamaszkorban lévő srác még ennél is fiatalabb, 11 éves volt csupán, amikor aláírt a FaZe-hez, és most is csak 12.

H1ghSky1 egy videó során elmondta, hogy valóban hazudott a koráról, még csak 12 éves.

H1ghsky1 apologizes for lying about his age. from r/FortniteCompetitive

Elmondása szerint muszáj volt hazudnia, mert nem akart várni még két évet, a streamelés egyébként is nagy álma volt. Sajnálja a hazugságokat, de meg kellett tennie.

A videó második felében hallhatjuk H1ghSky1 édesanyát is, aki olyanokat mond a fiának, hogy zseni vagy, fantasztikus vagy. Gyermeknevelési szempontból az egész szituáció igencsak megkérdőjelezhető, elvégre ez a hazugság az egész Fortnite világnak szólt, és még ha nem is derült volna ki, akkor is végigkísérte volna H1ghSky1 életét, hiszen ha titokba akarták volna tartani, a srácnak akkor is mindig rá kellett volna dobnia két évet a korára, amikor már betöltötte a 13-at.

Ebben a történetben mind a FaZe, mind HighSky1 szülei bebizonyították, hogy mennyire felelőtlenek is, egy 11-12 éves gyerek ugyanis még nagyon könnyen manipulálható, nem véletlen az sem, hogy 12-14 éves korig -országtól és (bűn)cselekménytől függően- a hatóságok a szülőket is felelősségre vonják.

Hogy mi lesz H1ghSky-jal ezután? 1 évig valószínűleg még nem nagyon fog streamelni sehol, a legtöbb platformon ugyanis 13 életév a minimum, illetve van, ahol a szülőnek még ezután is látszódnia kell folyamatosan a kamerában. További 1 évig Fortnite versenyeken sem indulhat el, szóval karrierje kisebb zsákutcába futhat épp.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!