Letiltották a FaZe Clan extrém fiatal játékosának Twitch csatornáját

Letiltották a FaZe Clan extrém fiatal játékosának Twitch csatornáját

Tfue peres ügye a FaZe ellen nemcsak a saját karrierjébe szól bele, H1ghSky1 dolga is egyre nehezebb.

Néhány héttel ezelőtt, amikor kirobbant a Tfue vs. FaZe Clan ügy, akkor napvilágra került egy olyan információ is Tfue jóvoltából, miszerint a FaZe Clan hihetetlenül fiatal játékosa, H1ghSky1 valójában nem is annyi idős, amennyinek beállították.

Az igazoláskor a FaZe azt mondta, hogy H1ghSky1 már betöltötte a 13. életévét, Tfue szerint viszont az aláíráskor a srác még csak 11 éves volt, amely sérti mind az Epic Games, mind a Twitch irányelveit. Twitch-en ahhoz, hogy közvetíthess legalább 13 évesnek kell lenned, az Epic Games versenyeihez pedig szintén be kell töltened a 13. életévedet. Tfue szerint a FaZe letagadta a gyermek valódi korát, sőt a családtól is elvárta, hogy tegyék ezt meg.

H1ghSky1 bődületes mennyiségű követővel rendelkezett a Twitch csatornáján, ám ha valóban nincs még meg 13 éves, akkor az egész mit sem ér, jelenleg a csatornájának csak hűlt helyét találni.

Az utóbbi időben a közösségi felületek, különösen a Youtube erősen ráállt arra, hogy kiszűrje az olyan tartalmakat, amelyekben gyerekek tűnnek fel, elsősorban a bujtatottan működő pedofilhálózatok miatt.

A csatorna eltávolításával kapcsolatban még sem a FaZe, sem H1ghSky1 nem nyilatkozott.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!