Donald Trump visszavonta a Huawei elleni szankciókat

Donald Trump visszavonta a Huawei elleni szankciókat

Az USA és Donald Trump visszavonta a Huawei elleni intézkedéseket.

Májusban robbant ki a botrány a Huawei és az USA, azaz Donald Trumo között. Az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy minden fronton megszakítják az együttműködést a kínai vállalattal, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva. A felhasználók körében szinte azonnal eluralkodott a pánikhangulat, de úgy tűnik, hogy egyelőre nem lesz komoly következménye a botránynak. Japánban, a G20 Csúcson találkoztak a világ gazdaságpolitikai vezetői, ahol Trump és Xi Jinping leültek tárgyalni egymással, aminek következményére nem sokan számítottak, ugyanis a két szuperhatalom elnöke végül megállapodott egymással. Folytatják a kereskedelmi tárgyalásokat, sőt az USA elhalasztja az új importtarifák bevezetését, továbbá az amerikai cégek folytathatják a Huawei termékek értékesítését. Konkrét dátumokról nem esett szó, de így is megtörtént az előrelépés a Huwaei körül kialakuló "hidegháborúban".

A szankciók eltörlése még nem lépett hivatalos szintre, ugyanis az Egyesült Államok vezetőire még vár egy vita, ahol el kell fogadniuk az elnök javaslatát. Mivel Kína megígérte, hogy több mezőgazdasági terméket vásárol az USA-tól, így a két hatalom közötti kereskedelem pozitív kimenetelű lehet majd a közeljövőben. A Huawei-nél üdvözölték Trump bejelentését, de az átmeneti gazdasági szankciók, így is hatalmas károkat okoztak a vállalatnál. Ami biztos, hogy gőzerővel folytatják az új operációs rendszerük fejlesztését, ami akár 60 %-kal gyorsabb lehet, mint az Android. Hogy Trump miért döntött így, azt csak ő tudhatja, de az biztosra vehető, hogy az elmúlt hónapok botránypolitizálása megmutatta a világnak, hogy az USA elnöke bármikor képes kirobbantani egy, az egész világra kiterjedő gazdasági káoszt.

A Huawei-t használók számára ez azt jelenti, hogy nem kell aggódniuk a jövőben, mivel minden technológiai fejlesztést és frissítést ugyanúgy használni tudnak majd a telefonjaikon és egyéb kütyüiken, mivel a Huawei maximálisan elégedett a Google szolgáltatásaival, így nem várható, hogy egyik pillanatról a másikra eldobnák az Androidot és az egyéb, már jól megszokott programokat. Az átmeneti embargó csak felgyorsította a kínai mérnökök munkáját, így hatalmas dobásokra számíthatunk a jövőben a világ egyik legnagyobb mobileszköz-gyártójától.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!