Szárnyal az F1 e-sport, rekord nevező közül került ki a 42 legjobb!

Szárnyal az F1 e-sport, rekord nevező közül került ki a 42 legjobb!

Elképesztő 65 százalékos növekedést produkált a Formula 1 New Balance Esports Series a tavalyi szezonhoz képest a selejtezőben látott résztvevők létszámában.

Óriási rekordot döntött az F1 New Balance Esports Series idén, hiszen az egy évvel ezelőtti kiíráshoz képest több, mint másfélszer annyian regisztráltak és vettek részt a selejtezőben 2019-ben. A 109 ezer játékos közül viszont csak 42-en jutottak be a Pro Draftba, ami a sorozat következő fázisa lesz. A kiválasztást július 17-én tartják Londonban. Már ezt az eseményt is lehet majd követni Facebookon, Youtubeon és Twitchen is.

Harminc játékos a 42-ből egy online selejtezősorozatban elért leggyorsabb körnek köszönhetően jutott be. További hat versenyző a DHL 50 Fastest versenyen - az 50 legjobb szimulátor játékost hívták ide meg - elért eredménye fényében lehet ott Angliában. Montreálban kellett a W09-es Mercedessel a lehető leggyorsabb kört teljesíteniük. A maradék 6 pilóta pedig a már tavalyi világbajnoki sorozatból érkezett, méghozzá azok, akiket elengedett korábbi csapata és most új istállónál keresnek ülést maguknak. Olyan nevek vannak köztük, mint: Kimmy Larson (svéd), Sonuç Saltunç (brit) and Sven Zurner (német). A legnagyszerűbb hír viszont az, hogy két újabb magyar is bejutott a legjobbak közé, ugyanis a 16 éves (és ezzel az egyik legfiatalabb a mezőnyben) Szabó-Kónyi Bencének és Puki István is ott lesz a Drafton.

Idén először mind a tíz Formula 1-es istálló képviselteti magát az e-sportban: Mercedes-AMG Petronas Esports, Ferrari Driver Academy, Red Bull Racing Esports, Alfa Romeo Racing F1 Esports, McLaren Shadow, Haas F1 Team Esports, Renault Sport Team Vitality, Scuderia Toro Rosso Esports, SportPesa Racing Point F1 Esports Team és Williams Esports. Mindegyikük választ majd játékost a 2019-es szezonra, azonban előtte még a 42 továbbjutó újra megmérkőzik egymással. A 12 leglassabb kiesik, így 30 játékos marad, akik közül majd draftolnak a csapatok július 17-én.

Bereznay Dániel biztos indulója lesz az idei világbajnoki szériának, de egyelőre nem tudni melyik istállónál kapott helyet, miután távozott a Mercedestől. Az F1 New Balance Esports Series összdíjazása 500 ezer dollárra emelkedett, és ahogyan a valódi királykategóriában, itt is lesz egyéni, valamint konstruktőri világbajnoki cím. Hamarosan tehát eldől kik alkotják a 2019-es F1 e-sport mezőnyét.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!