Új statisztikával támad a HLTV - Mit gondoltok melyik a legfiatalabb átlagéletkorú profi csapat?

Új statisztikával támad a HLTV - Mit gondoltok melyik a legfiatalabb átlagéletkorú profi csapat?

Szerencsére rengeteg fiatal profi játékos van a mezőnyben.

Pár héttel az IEM Katowice Major után megnéztük, hogy kik azok a fiatalok, akik ha berobbannak egy profi csapatba, akkor könnyedén felvehetik a versenyt a veteránokkal. Plopski, frozen és oBo pedig csapatra is talált azóta, én bár a compLexity nem igazán remekel, a mouz és a NiP annál inkább. Megérkeztek a fiatalok a veteránok közé, a HLTV legújabb statisztikai mutatóján is remekül látszik.

Aki esetleg kételkedne a CS:GO jövőjében, mondván, hogy "Kikopnak a veteránok és nincs utánpótlás", arra mostantól a HLTV számai alapján is rá tudok cáfolni. A legújabb statisztika megmutatja nekünk, hogy mennyi a csapat átlagéletkora. Persze aki csak kicsit is szeret böngészni a csapatok között, az eddig is tudhatta, hogy bőven megérkeztek már a fiatalok a profi csapatokba. 

ZywOo 18 évesen a világ második legerősebb csapatának játékosa (Forrás: hltv.org)

Mostantól viszont már különösebb keresgélés nélkül megbizonyosodhatunk erről. ZywOo, oBo, Lucky, JaCkz, frozen, neptune, Plopski, Brollan akiket kapásból tudunk sorolni, de rengeteg olyan profi játékos is van, aki még a 25. életévét sem érte el. A HLTV  Top 30-as ranglistájának legfiatalabb átlagéletkorú csapat a FURIA (20.7 év), őket követi az OpTic Gaming (21.6), a dobogó alsó fokára pedig a jelenlegi világelső, a Liquid (21.7) fért fel.

Mit gondoltok, mennyi van még a FaZe játékosaiban? (Forrás: hltv.org)

A legidősebb csapat ellenben a FaZe a maga átlagos 27 évével, gyanítom ezen sokaknak nem kellett volna gondolkodniuk, hiszen az amerikai szervezet valódi veteránokból épített csapatot magának. A jelenleg nehéz helyzetben lévő MIBR játékosainak átlagéletkora is közel van már a 26-hoz. Nem hiszem, hogy a csapatok sokat foglalkoznának ezzel, de nekünk, külső szemlélőknek mindenképpen érdekes látni ezeket az adatokat is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!