Lenne mit tanulni a Dota 2-től - Mit szólnátok egy közösségi finanszírozású Majorhöz?

Lenne mit tanulni a Dota 2-től - Mit szólnátok egy közösségi finanszírozású Majorhöz?

Ideje lenne kicsit frissíteni a CS:GO legnagyobb versenyein.

Immár hosszú évek óta változatlan mederben folynak a CS:GO legnagyobb presztízsértékű versenyei, a Majorök. 2016-ban lett az addigi 250 ezer dolláros összdíjazás 1 millióra emelve, azóta viszont  a legnagyobb újdonság annyi volt, hogy immár 24 csapat vehet részt a versenyen.

Lassan, de biztosan ideje lenne frissíteni egy kicsit a formátumon, sőt, az összdíjazás megemelése is beleférne, ha más nem, hát úgy, ahogy a Dota 2 esetében. Sőt, a MOBA játék legnagyobb versenyének összdíjazása több, mint követendő példa kéne legyen. A Valve évek óta az alap 1.6 millió dollárral járul hozzá az aktuális TI díjazásához, a többi közösségi finanszírozás útján kerül a perselybe. Idén már 30 millió dollárnál jár a The International 2019 díjazása, aminek legnagyobb része a közösség által megvásárolt Battle Pass árából tevődik össze.

Miért ne lehetne egy hasonló rendszert bevezetni a CS:GO esetében is? Egy millió dollár persze borzasztóan nagy pénz, de nem véletlen akadt ki Stewie2K is a Fortnite World Cup díjazása miatt, mégis csak a CS az egyik legnagyobb múltra visszatekintő e-sport játék. Ennek ellenére nem csak a Fortnite, de a Dota 2 is köröket ver a CS:GO pénzekre. Ez a Battle Pass-os rendszer közösségépítő is lenne, hiszen mindenki hozzájárulna a saját részével a nyereményhez, a Katowicében bevezetett Viewer Pass pedig sokkal nagyobb szerephez juthatna. Igaz, ehhez az is kellene, hogy a Pass sokkal több mindent tartalmazzon, mint a lengyel Major idejében.
De nem csak ez lehet az egyetlen megoldás a Major tornák felfrissítésére. Ha 24 csapatot akar a Valve a Majorön, akkor legyen 24, de az automatikusan a következő Majorre jutó csapatok számán lehetne rövidíteni. Meghívást nyerne például az első négy csapat, a többieknek selejtezőn kellene elindulnia. Még a mostaninál is nagyobb presztízzsel rendelkezne így a Legenda státusz, az olyan apróságok pedig már csak a hab lenne a tortán, mint például a Bo5-ös döntő.

Ti vennétek Viewer Pass-t, ha tudnátok, hogy a pénz egy része a Major összdíjazásába menne?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!