Minden idők legnagyobb e-sport nyereményét szedte össze a Dota 2 közösség!

Minden idők legnagyobb e-sport nyereményét szedte össze a Dota 2 közösség!

Miután átlépte a 30 milliós álomhatárt a The International 9 nyereményalapja, hivatalosan is a történelem legnagyobb e-sport díjazást tudhatja magának a Dota 2 és a Valve.

2019. július 21. egy fontos nap az e-sport történelem könyvében. Ezen a vasárnapon lépte át ugyanis a Dota 2-ben évente megrendezett The International 9. kiírása a 30 millió dolláros határt. A sztori további szépsége, hogy mindez közösség finanszírozás után jött létre, ugyanis a Valve minden esztendőben csak az alap 1.6 millió dollárral indítja útjára az összdíjazást, melyet a Battle Pass megvásárlásával növelhetnek a vásárlók.

Ez az összeg önmagában elképesztően hat, és ha hozzávesszük, hogy ez csak a vásárlások 25 százalékából jött össze - a 75% ugyanis a bevételből a Valve zsebében landol -, akkor még jobban elképed az ember. Az tény, hogy egy igen jól sikerült BP-t dobott piacra a kiadó, és ez olyannyira tetszett az embereknek, hogy 55 nap alatt megdöntötte a tavalyi TI össznyereményét (~25.5 millió dollárt).

A TI egyeduralmát ezen a téren a Fortnite törte meg, miután bejelentettek egy 30 millió dolláros világbajnokságot. A cikk megírása közben a Dota 2-ben 30.173.429 dollár csücsül a vb nyereményalapjában, tehát visszavette az első helyet a MOBA verseny.

Hol van a vége?

Egyelőre nem tudni, már csak azért sem, mert a Tiny Prestige Item és az Immortal Treasure III kiadása még várat magára. Ráadásul idén minden egyes extra akció vonzotta a rajongókat, az olcsóbb BP pontok, a Treasure II, az Eartshaker arcana és az Invoker Persona skin, valamint a Collectors' Cache is jóval többet hozott, mint amire mondjuk előzetesen számítani lehetett. Ami pedig a legfontosabb, a The International 2019 csoportmérkőzései augusztus 15-én kezdődnek, tehát 3 és fél még hátra van, ami alatt további milliókkal duzzazdhatják a rajongók a nyeremény alapot.

A második cél (30 millió) teljesítéséért mindenki Battle Pass tulaj 10 szintet kap ajándékba, ez a bónusz alighanem ezen a héten meg is érkezik. Talán csak én vagyok így ezzel, viszont én valami külön jutalomra is számítanék a Valve részéről, de ha egy pokoli izgalmas bejelentés érkezne a TI alatt, azzal is kiegyeznék.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!