Fölényes győzelemmel ült fel a trónjára a Fortnite 16 éves Solo világbajnoka

Fölényes győzelemmel ült fel a trónjára a Fortnite 16 éves Solo világbajnoka

Vasárnap este újabb világbajnokot avattak a Fortnite World Cup Solo döntőjében, aki közel megduplázta a második helyezett pontjait.

Az elmúlt hétvége egy életre szóló élmény volt a kompetitív Fortnite rajongók számára. Egyeseknek azért, mert a világ 100 legjobb játékosa között bizonyíthatott, másoknak azért, mert testközelben nézhették végig, ahogy csillagok születnek, miközben rengeteg értékes ajándékra tettek szert.

Már a Duo döntő is frenetikus volt, a Solot azonban egy picit talán mindenki jobban várta, ugyanis a tizedik szezon első teaser képét itt mutatták be. Az Epic rendesen megváratta vele a nézőket, hiszen csak az ötödik mérkőzés után rántották le a leplet a tizedik szezonról, vagyis a Season X-ről. Az X természetesen a tízes számra utal, és nagyon úgy fest, hogy visszatérünk majd a múltba, ugyanis Dusty Depot újra megjelenhet.

Most pedig vegyük át, hogy mi is történt a Solo döntőben.

Első mérkőzés

Már rögtön az első mérkőzésen bemutatkozott a világbajnok, Bugha szinte az egész meccsen dominált, remekül kezelte le a különféle szituációkat, azonnal látszódott a játékán, hogy nem egyszerű szerencse az, amivel ő operál. A kör Loot Lake területére mozgott át, a legvégére pedig Bugha kettesben maradt Kreoval, akinek bizony szép kis high ground előnye volt. Bughát azonban ez nem érdekelte, egy látványos Shockwave gránát megmozdulással bezsebelte a nap első győzelmét, ráadásul 9 skalppal.

Második mérkőzés

A következő összecsapáson a kör nagyon könyörtelen volt, a Frosty környékén elterülő jeges kiszögellések felé terelte a játékosokat, sokan pedig emiatt vesztették életüket, többek között az utolsó 1v1 párharc is egy ilyen szituációval ért véget. Skite és Dubs néztek farkasszemet egymással, Dubs azonban nyersanyag nélkül a viharban ragadt, hiába volt még két Shockwave gránátja, illetve egy Flint-Knockja, elkapkodta picit a használatukat, így nem tudott kikeverni a csapdából.

Harmadik mérkőzés

Az este felénél az élet megadta Dubs-nak azt, amitől egy karnyújtásnyira volt az előző meccsen, Neo Tilted közelében RIverrel maradtak 1v1-ben, és hiába kapta a folyamatos rakétaáldást, végül néhány jól irányzott shotgun lövés Dubs javára döntötte el a meccset.

Negyedik mérkőzés

A negyedik meccs végjátékában Mongraal hatalmasat ment, a brit játékos rengeteg skalpot gyűjtött be az utolsó másodpercekben, ám a végső 1v1-et már nem tudta lehozni, ugyanis Psalm príma helyzetből tudta először fentről, majd oldalról lelézerezni.

Ötödik mérkőzés

Az utolsó előtti meccsen a végső győztes Bughát ismét a nagyon végső résztvevők között köszönthettük, egészen pontosan a negyedik helyet szerezte meg magának. A győzelemért Kreo és Pzuhs küzdöttek meg, ahonnan az előbbi játékos jött ki győztesen, méghozzá egy nagyszerű Flint-Knock lövés hozta meg neki a sikert.

Hatodik mérkőzés

A világbajnok kiléte itt már nem igazán volt kérdés, Bugha az utolsó mérkőzésre már akkora előnnyel rendelkezett, hogy csak akkor változott volna meg a tabella állása, ha ő rettenetesen elrontja a meccsét, Psalm pedig világit megy. Nos, ez nem igazán valósult meg, ugyanis Bugha ezúttal is bezsebelt egy nagy adag pontot, és bár a meccset nem nyerte meg, aligha számított ez bármit is. Az utolsó párbaj Victory Royale-ját Crue tudhatta magáénak.

A pontok összeadását követően egyértelművé vált, hogy Bugha ezen a napon egy teljesen más szinten játszott, mint a többiek, 59 pontjával majdnem megduplázta Psalm 33 pontját, így ő lett a Fortnite történetének első Solo világbajnoka!

A végső ponttábla így festett:

Ezen a hétvégén bizony történelmet írtak, de nem csak a helyszínen lévő játékosok, hanem mindenki más is, aki csak egyszer is megpróbált bejutni a döntőbe. Összesen mintegy 40 millió játékos vágott neki a World Cup kvalifikációinak, ez pedig egy elképesztő szám, reméljük, hogy a jövőben is ugyanekkora sikere lesz a játéknak!

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!