Homefront kisokos, avagy így játssz a leghatékonyabban!

Homefront kisokos, avagy így játssz a leghatékonyabban!

Tippek és trükkök a Homefront játékmód leghatékonyabb kijátszásához.

A Homefront kapcsán írtunk már áttekintő cikket, amiből a játékmód főbb alappilléreit ismerhettétek meg, sőt kitértünk már arra is, hogy miképp lehet a leghatékonyabban elérni a maximum szintet, hogy cserébe kiválthassátok a fejlesztett felszereléseket mind a nyugati, mind a keleti frontról.

Az érdekesség kedvéért arra is kitértünk már, hogy mennyire könnyűnek hat ez a mód, ha tudod, hogy mit csinálsz, amit Peacemaker csapatának fergeteges bombázásával szerettünk volna alátámasztani, és ezúttal arról írnánk, hogy mégis melyek azok a kulcsfontosságú elemek a játékmódban, amik betartásával garantáltan visszaverhetitek még a legerősebb német hullámokat is.

A divíziók optimális kombinálása és az egységek okos megválasztása

Minden fronton három divízió közül választhatunk, amiket okosan kell kombinálni, ha eredményes védelmet szeretnénk felépíteni. Cikkünkben csak a harmadik szintű összeállításokkal foglalkozunk, hogy ne bonyolítsuk túl az elemzést.

The Ironsides

A keleti front első választható divíziója a nehéz vonalat erősíti. A mérkőzés elején minden esetben a KV-1-et érdemes választani, hiszen a könnyű páncélzatú egységeket akár egy lövéssel is kiszedhetjük vele, továbbá a nagy robbanóerejű töltetekkel könnyen láncolhatjuk a Panhtereket és Tigereket, amiket a Katyusha össztűz könnyen megsemmisíthet. A középső képességet a két körönként érkező bombázásoknál a kijelölt terület elhagyásakor kell használnunk, míg a passzív képesség időzítése az utolsó és utolsó előtte körökben vezethet sikerre, -feltéve, ha sikerül jól időzítenünk.

The Crimson Mongrels

A mérkőzés elején a normál T-34-eket ajánlott választani, amikkel nagyon jól együtt lehet dolgozni a mozsárágyús KV-1-ekkel, továbbá a plusz egy egység miatt az sem gond, ha valamelyik korai hullámban megsemmisül egy-két tankunk. A képességek közül két aktívról beszélhetünk, és mindkettőhöz szükséges, hogy viszonylag közel maradjunk az ellenfélhez. A közvetlenül magunkra hívott képességnél rendkívül lényeges, hogy folyamatosan mozgásban maradjunk, -bár ehhez a sebességünk adott. A játék végére megtartott T-34 Shielded harckocsik 150 milliméteres prémium lőszerrel rendelkeznek, amikkel a Tigerek és Pantherek szemből is könnyűszerrel beüthetőek.

The Beast Slayers

A KV-1-ekhez hasonlóan itt is a howitzer löveges lesz a befutó, -ami a két SU-85 közül a második. A tankvadász vonal rendelkezik egy brutális felderítő képességgel, amely bekapcsolásával minden ellenséges egység felderítésre kerül, ezért ajánlott ebből a divízióból legalább kettőt használni, és felváltva deríteni.

The Lucky Second

A nyugati fronton Churchill harckocsikból áll a nehéz alakulat, és a KV-1-ekhez hasonlóan itt is a motorfelpörgetést érdemes használni a menekülésnél. A kép jobb oldalán látható Sherman III mozsárágyús, tehát esetében is igaz, hogy a meccsek elején parádésan lehet vele csipegetni a célpontokat. A passzív képesség a tüzelési sebességen javít, tehát a Panther és Tiger rohamra már érdemes lehet elővenni a Churchilleket, hiszen velük akár 0,8 másodpercenként csipegethetünk a bestiális célpontok életerejéből.

The Rolling Saints

Gyorsan mozgó egységek, amik rendelkeznek egy téglalap alakban elhelyezhető aknázás képességgel, ami mind kisebb, mind a nagyobb célpontok ellen hatékony. Egy apró különbség azért van. Míg a gyorsan mozgó tankok ellen pontosan velük szemben kell elhelyezni, hogy ne tudják kicselezni, addig egy Panther vagy Tiger ellen hosszában, hogy minél többre fusson rá, ezáltal minél több sebzést szenvedve el.

The Spearhead Brigade

Az előzőhöz hasonlóan ez a divízió is eggyel több egységet kapott a passzív képességének köszönhetően, csakhogy az aknázás és tüzérségi csapás képességek helyett légicsapásokat kaptak, de az alapkoncepciójuk gyakorlatilag megegyezik a királyi gárdáéval. Arra érdemes figyelni, hogy a képességek a gyengén védett célpontok ellen bármilyen irányból prímák, de a nehezekbe oldalról és hátulról üthetnek nagyot.

További tippek és javaslatok

  1. A botok mindig ugyanazt a sémát követik, és bár nagyon pontosan lőnek, ráadásul még vakon is ellőhetnek, de ha befogtak egy célpontot, akkor elég sokáig rajta maradnak, hogy a társad lelőhesse, amíg téged néz.
  2. Ha nem muszáj, akkor az utolsó tankot addig ne lőjétek ki, amíg a képességek újra nem töltődtek, hiszen nélkülük sokkal nehezebb visszaverni a támadást.
  3. A nagy vasak szemből a legtöbb esetben leküzdhetetlenek, ezért érdemes lehet egy Panther-Tiger hullámnál az egyik szárnyra koncentrálni, majd ha azt például bombázással letakarítottátok, akkor oldalba tudjátok támadni a középen és a másik szárnyon előre törő tankokat.
  4. A felvetés ugyan nincs hivatalosan megerősítve, de az biztos, hogy a botok lövései sokszor úgy érződnek, mintha automatikus célzással, ezért a házak sarkánál ajánlott játszani, mert a lövéseik egy része garantáltan beleakad a falba.

Hogy érzed, segítettek neked ezek a tippek? Hol tartasz jelenleg a Homefront módban?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.