Vége a Twitch-es életnek, Ninja exkluzív szerződést kötött a Mixerrel

Vége a Twitch-es életnek, Ninja exkluzív szerződést kötött a Mixerrel

Nem ő az első és valószínűleg nem is az utolsó nagy streamer, aki elhagyja a Twitch-et.

A tegnapi nap folyamán hatalmas bejelentést tett a Fortnite és a Twitch sztárja, Ninja. Úgy döntött, hogy elhagyja a platformot, ahol már ide s tova 7 éve streamel, szinte mindennap. A Mixerrel kötött exkluzív szerződés szerint, mostantól csak a Microsoft által kezelt streaming platformon közvetíthet majd.

A Twitch Tracker számai szerint Blevins 14.956 feliratkozóval rendelkezett, ami valljuk be jóval kevesebb, mint az egy évvel ezelőtti peakje, a 285 ezer feliratkozó. Ettől függetlenül sokan még mindig a Twitch arcának tekintik és közvetítése könnyedén 100 ezer néző fölé mehettek, ha éppen Fortnite eventen vagy versenyen vett részt. Összességében tehát ez egy igen nagy pofon a Twitch-nek, akik nem is gondolkoztak túl sokat azon, hogy elvegyék Ninja partnerségét.

Blevins elmondása szerint, mindez csak közelebb viszi a kezdetekhez, amikor is Halo profinként kezdett el streamelni, ami ugyancsak a Microsoft tulajdona. A Twitch minősége az elmúlt egy évben különösképp leromlott, ugyanis rengeteg drámába keveredtek a jogtalan vagy éppen kihagyott kitiltások miatt. Néhány streamert akkor sem bannolnak ki, ha vodkát itatnak a macskájukkal, vagy éppen meccs közben áthajítják a fejük felett, míg más azért kap kitiltást, mert a Twitch szerint egyszerűen nem streamelt eleget.

A Polygon megkérdezte a Twitch véleményét is az ügyről, a cég szóvivője a következő sablon szöveget válaszolta:

"Imádtuk nézni Ninjat, az elmúlt években és büszkék vagyunk arra, amit elért a családjáért, saját magáért és a gamer közösségért. Sok szerencsét kívánunk neki a jövőben!"

Könnyen előfordulhat, hogy a Twitch teljhatalma hamarosan véget ér, hisz PewDiePie és Ninja elvesztése egészen fájó lehet, a jövőben pedig nem lepődnénk meg, ha másokat is elhalászna a Mixer egy jobb ajánlattal.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!