Már fele annyian se játszanak a játékkal, mint négy éve

Már fele annyian se játszanak a játékkal, mint négy éve

A játékosbázis csökkenése olyan tény, amit mára már senki sem kérdőjelezhet meg.

A World of Tanks játékosbázisa csökkenésével már többször foglalkoztunk. Először tavaly júliusban hívtuk fel erre figyelmeteket, majd tavaly év végén Quickybaby is részletesen foglalkozott a problémával. Mára a WoT játékosállományának csökkenése már nem vita tárgya, hanem megkérdőjelezhetetlen tény. A kérdés már csak az, hogy mennyivel játszanak kevesebben, mint tavaly ilyenkor?

Négy évvel ezelőtt ezen a napon majdnem egy millió aktív játékos nézett szembe egymással a virtuális csatatereken, míg mára ez a szám épp csak átlépni a 400 ezret. Milyen okok vezethettek idáig?

A játékosbázis csökkenésének lehetséges okai

  • A kezdőket nemcsak, hogy nem segíti a játék, hanem egyenesen bünteti.
  • Megjelentek új, népszerűbb játékok.
  • A World of Tanks rendkívüli türelmet igényel, és ez valami olyasmi, amivel csak kevés játékos rendelkezik.
  • Elképesztően erősek egyes tankok, sőt egyes tank ágak.
  • A játékmódok hiánya, -bár ezzel úgy látszik, hogy a fejlesztők is tisztában vannak.
  • Sokkal erősebbek a megvásárolható tankok a kifejleszthetőknél.
  • Sok játékos tapasztal olyan hibákat a frissítések után, amik megakadályozzák őket a játékban, és rövid próbálkozás után feladják, és inkább mással szórakoznak.
  • A Wargaming túl nagy figyelmet szentel a különféle játékon belüli dekorációkra (legénységi skinek, álcastílusok, matricák) ahelyett, hogy a játékegyensúllyal foglalkoznának.

Van még visszaút?

A számos felsorolt ok közül a legnagyobb probléma, hogy az új játékosoknak tényleg nagyon nehéz dolguk van. Elsősorban nem a játéktudás hiánya rombolja az új kihívók élményét, hanem azok a rendkívül erős gépezetek, amikkel a régi motorosok rendelkeznek. Tegyük fel, hogy egy kezdő játékos kihúzta az első tankját, ami egy IS-7, majd találkozik egy veteránnal, aki a Chieftainjében fejlesztett felszerelésekkel, öt skilles legénységgel és prémium lőszerrel szitává lövi.

A legfőbb gond tehát, hogy nem jön elég új játékos, emiatt pedig még inkább szeretnének a meglévő játékosokra építeni fejlesztők, és természetesen azt jelenti, hogy egyre erősebb prémium tankokat és nyeremény tankokat adnak ki, hogy a veteránoknak legyen okuk mind közvetlen, mind közvetett módon fizetni.

Ti mit gondoltok a World of Tanks problémáiról? Szerintetek min kellene változtatniuk a fejlesztőknek, ha vissza akarják fordítani a jelenlegi tendenciát?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Pavlov 4 éve
    Mindennel egyetértek + - MM: már rég át kellett volna állni a max 1 tier eltérésre. A jelenlegi MM főleg alacsony tierben teszi egyes csatákban használhatatlanná a tankot, főleg kezdőknek. Sajnos ha ezt 1 millió játékosnál nem lépték meg, akkor 400e-nél már nem is fogják tudni. - sok tank szinte használhatatlan míg nincs teljesen kifejlesztve - szintén elveszi a kedvét sok játékosnak, ezt láthatóan próbálják most kezelni - tervrajzok, XP bónusz- de lehet hogy ez már késő - arty - szintén főleg alacsony tierben nagyon demoralizáló lehet ( szerintem továbbra is csak rontja a játékélmény) Így bukják el a kezdőket, szerintem el sem jutnak a postban említett IS-7-ig, már jóval korábban szétkapja őket pár gyakorlott játékos vmi prémium járgánnyal. Szerintem érezhetően jobbak azok a csaták ( pl. frontline) ahol egy tierben lévők csatáznak csak, vagy ahol éppen nincs arty.
    0 0 Válasz
  • Alexis 4 éve
    nem véletlen gondolkodnak abban ,hogy bot tankokat tegyenek be a csatákba
    0 1 Válasz
  • MrSwarcy 4 éve
    a pénz éhségükbe fognak bele fulladni...
    0 1 Válasz
  • Menjeninnen1972 4 éve
    Miért ne lehetne olyat csinálni hogy az új játékosok csak szintén kezdőkkel játszanának aztán szépen fokozatosan mikor már elérnek egy szintet akkor bedobni őket a mélyvizbe...ja csak akkor a Wg bukik egy rahedli lóvét, nem is csodálom hogy sokan átpártolnak a másik játékba,bevallom már én is letöltöttem....
    0 0 Válasz
  • csillekerek 4 éve
    Esetleg, ha a +-25% RNG-t lentebb vennék, és a kezdő játékosok is eltalálják az ellenséget, nem menne el a kedvük olyan gyorsan, valamint akik felhagyták a játékot lehet visszatérnének. S itt még meg is köveznek, de a kerekes szarokat hiba volt betenni, demoralizálja a játékélményt mindenkinek aki nem azzal van.
    0 0 Válasz
    • Menjeninnen1972 4 éve csillekerek
      Ja igaz tehnap úgy felhúztam magam mikor a SU TDvel teljesen beszűkülve 311es átütéssel nem tudtam kilőni egy kerekes majomparádét,na ez volt a nap fénypontja...be is fejeztem
      0 0 Válasz
    • Menjeninnen1972 4 éve csillekerek
      Ja igaz tehnap úgy felhúztam magam mikor a SU TDvel teljesen beszűkülve 311es átütéssel nem tudtam kilőni egy kerekes majomparádét,na ez volt a nap fénypontja...be is fejeztem
      0 0 Válasz
  • clark83 4 éve
    Nagyon sok mindenen kellene változtatni,nem vagyok egy nagy guru a játékban de pl 8 prémtankot nem engednék vásárolni csak olyannak akinek már van kifejlesztett 8 tankja.Mert így sajna minden retardált 5 csatás cirkál a nagyobb tierekben.A játékot tönkre teszik.Az mm vacak,csapat összeállítások egyenlőek a 0-val,tierlimit + - 1 tier,az rng rendszer is rossz.A régi kifejlesztett és prém tankok szinte használhatatlanok buffok kellenének és nem ilyenek amiket most csinálnak hogy kap 2 hp pluszt.pl a T55A 9 tier átütés 221 röhej átlag 10 tierben játszik.stb stb akkor az sta2 is vicc amit kapott .Szerintem még pár év és elfogynak a játékosok.Már én is ott tartok hogy 40 k csatával mos már csak heti 2-3 csata mert rohadtul idegesít a játék.Csak azért van meg az accom mert 1 vagyont költöttem már rá és sajnálom megszüntetni és reménykedem hogy egyszer használhatóak lesznek a tankok és a játék is.
    0 0 Válasz
  • QxiCsabi 4 éve
    Kérdezném a cikk íróját játszott-e a játékkal?!?! Én 30000+ csatával alkotok véleményt... A játék. igen is alkalmaz "noob védelmet"... Nem is kicsit... Ez a noob védelem az elhibázott game mangement, ami a "hihetetlen" kategóriába öli szét az emberi ideget. Amikor 7-ből 2 talál tankot teljesen becélozva és egy sebez... 30000 csatával a hátam mögött 34 X-es tankot húztam ki, lehet hogy ismerem a játékot. Az hogy a kezdő winrateje és egy évek óta játszó jé is 50% mi ha nem noob védelem? Amikir kijön keresztben elém és 2/2 lő be és még kigyújt én meg ennyi tapasztalattal becélozva mellé lövök, meg földbe az sem az! Következő csatán első hely tankász high caliber! Na ettől gyullad be az ember haja! Ezt unják meg sokan. Mert nem jó 15-2 -re nyerni majd következő csatában kikapni 3-15 -re. Na ezt unja mindenki már! Amikor van nap hogy 15 csatából 2-3 nyer, szívat egész nap! De akár egy hétig is ez megy,mert ki kell kapj (50% Winrate)! Majd jön az ellenkezője... Ez okozza a pusztulást! Amíg a wg nem azon dolgozik hogy minden meccs szoros legyen addig kinyírja saját magát...
    0 0 Válasz
  • Tomitank02 4 éve
    Én szeretem ezt a játékot. Most lesz benne nem sokára a 2 éves évfordulóm és ezzel szerintem ha nem is kezdőnek, de haladónak számítok. Folyamatosan ismerem meg a játékot, és jövök rá dolgokra. Rengeteg türelemmel állok hozzá. Idegesen nem lehet játszani. Odáig jutottam hogy a napi egy ezer wn8 at sikerült elérnem az utóbbi pár hétben és ezzel húzom fel fele az átlagomat. Ha visszagondolok arra, hogy milyen volt kezdőnek.. elképeztően rossz. És nem csak a fejetlenség miatt ami az 1- es, 2-es csatákban van, hanem ezeknek a pici tankoknak a játszhatatlansága miatt is.
    0 0 Válasz
  • Csory 4 éve
    Meg is írta Scheff a szerintem leföbb problémát. A "jó" játékosoknak kedvez a mostani játék és nem a régieknek és újaknak. Így azok, akik meg tudták szerezni a sok tier X-es sok eléggé OP reward tankot és végigtolják sokszor szakaszban prémium lösszerrel a csatákat végighentelve a szerényebb képességü és/vagy kifejlesztés alatt álló tankokkal játszó játékosokon, az eléggé kiábrándító tud lenni rajtuk kívül. Ez most kezd kicsúcsosodni és elég keményen visszaütni. Én ha topmanager lennék ott, meg is kérdezném mi lenne jó a játék és a WG bevétele szemponjából: - Folytassuk ezt és akkor egyre gyorsuló ütemben néhány év alatt más csak az a néhány ezer megszállott és persze a most is lila statokkal rendelkezö játékos fog maradni - Tegyük rendbe az egyensúlyt, még annak árán is, ha emiatt a "jó" játékosok akár fele is otthagyja a játékot (mert szerintem jelen állapotban inkább demoralizáló és visszatetszö a játékbeli jelenlétük a sima játékosok számára, mint hasznos), de cserébe a maradék újra kedvet kap játszani és esetleg újra használható prémium tankokat és elöfizetés vásárolni neagyj istem a barátainak is megmutatni, hogy próbálják ki, milyen király játék lett újra belöle
    0 0 Válasz
  • Alexis 4 éve
    Milyen játékos mennyiségnél fogják leállitani a szervereket ?
    0 0 Válasz
  • dobosch 4 éve
    Ez egy jó játék, még nincs elrontva teljesen, de játék ezt ne felejtsük el. Szerintem is a tier limit a megoldás , a másik amit el kéne hagyni a tankok kiherélése, feltuningolása.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.