Durván csökken a játékosbázis, ideje észbe kapni!

Durván csökken a játékosbázis, ideje észbe kapni!

Legutóbb még a World of Tanks stagnálásáról írtunk, de a jelek szerint csúnyán visszaesett a játékosok száma az elmúlt időszakban.

Minden játék életében vannak hullámvölgyek, de a World of Tanks lejtmenete az elmúlt fél évben egyre inkább megkérdőjelezhetetlenné válik. Tavaly még arról írtunk, hogy a World of Tanks stagnál, és megpróbáltunk megoldásokkal előállni, mint például hogy ne adjanak ki erősebbnél erősebb prémium tankokat minden hónapban, vagy épp a középső tiereket tegyék rendbe, -de a Wargaming se ilyen irányú, se egyéb fejlesztéseket nem eszközölt.

Mi a helyzet a márciusi nagy grafikai frissítéssel?

A játék történetének legnagyobb volumenű frissítéséből mindent kisajtoltak, amit ki lehetett, hiszen megannyi cikket írtak erről a hírmegosztó portálokon, sőt a legnevesebb streamereket is beszervezték -akik a Twitch top 5 legnézettebb játéka közé repítették a WoT-ot-, sőt még egy Intel nyereményjátékot is szerveztek, aminek a fődíja egy közel 3.000$ értékű Alienware laptop volt.

A Hype-hegyen is túl, ahol klikkel a tüzér úr

A napokban a Newzoo közzétett egy infografikát, ami június legnépszerűbb 20 játékát rangsorolta, és adataik szerint a World of Tanks négy helyet csúszott vissza a májusban mért számokhoz képest. Természetesen ezt a felmérést nem lehet készpénznek venni, hiszen elképzelhető, hogy csupán az Overwolf felhasználókat vették alapul.

Épp ezért a Wot-news szerver adatait is megnéztük, hogy teljesebb képet kapjunk. Eszerint a World of Tanks regisztrált játékosainak száma egészen áprilisig nőttek, majd májustól jelentős visszaesés tapasztalható.

Mivel egy adat nem adat, ezért ehhez hozzávettük az elmúlt egy év heti aktív játékosszámait, és az eredmények bántóan hasonlóak.

A rendelkezésre álló adatok alapján tehát kijelenthető, hogy a World of Tanks játékosbázisa az elmúlt hónapokban jelentősen lecsökkent. Természetesen ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de mindenképp intő jel a jövőre nézve.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.