Hirdetés

Komoly perre készülnek az Epic ellen, egy korábbi adatszivárgás miatt kell felelnie a kiadónak

Heldeus | 19/08/12 14:45
Cikk mentése

Idén január 26-án az Epic Games elismert egy bugot, ami miatt több millió játékos adata vált könnyen hozzáférhetővé, és bizony számos személyes adathoz jutottak hozzá azok a hackerek, akik erre rájöttek.

Hirdetés

Az adatok, különösen a személyes adatok védelme hihetetlenül fontos a mai digitális világban, amihez bizony több szintű biztonság szükséges. Gondoskodni kell a digitális védelemről, illetve a szerverparkok fizikai védelméről is, ezért nem véletlen, hogy a komolyabb telepeket gyakran már az illetékes hadsereg, vagy fegyveres erő őrzi.

Számos szolgáltatás igénybevételéhez azonban szükséges, hogy bizonyos adatainkat átnyújtsuk valakinek, például Epic Games felhasználó regisztrálásakor az Epic Games-nek, ennek a partnernek azonban a hatályos adatkezelési törvényeknek megfelelően meg is kell tudnia védeni azokat. Egy alkalommal az Epic pajzsán rés keletkezett, az illetéktelen személyek pedig e-mail címeket, jelszavakat, telefonszámokat szereztek meg.

A hibára a Check Point Research hívta fel a figyelmet, akik részletesen le is írták a problémát. A kulcsszerepet most is az ingyen V-buckot ígérő scam oldalak/személyek kapják, csakhogy ez esetben a játékosoknak nem kellett beírniuk a bejelentkezési adataikat, a hiba miatt ugyanis a hackerek enélkül is megszerezhették azokat mindenféle személyes információval egyetemben (telefonszám, bankkártya adatok), elég volt csupán rákattintani egy darab linkre. Az Epic Games később elismerte a hiba jelenlétét és el is hárította azt.

A pert a Franklin D. Azar & Associates kezdeményezte Észak-Karolinában (itt található az Epic főhadiszállása), szerintük ugyanis az Epic Games elmulasztotta a megfelelő biztonsági intézkedéseket és nem értesítette időben a játékosokat arról, hogy adataik veszélybe kerültek.

Az ügyvédi iroda elmondása szerint több mint 100 sértett vesz részt a perben, a Polygon pedig az ügy kapcsán felkereste az Epic-et is, ők azonban nem véleményezték a pert.

Ne feledjétek, ajándék V-buck maximum a Save the World módban létezik, de az sincs ingyen, hiszen azt a játékmódot is meg kellett venni egyszer. Ahogy a valóéletben vigyázol a tárcádra, úgy kell vigyáznod a digitális adataidra is.

Az Epic-et számos alkalommal perelték már be, ám azok rendszerint emote perek voltak, amelyekben a hatályos törvények által egyértelműen a kiadó javára dőlt a mérleg, ez a történet viszont merőben más, kíváncsian várjuk, hogy merre mozog majd az ügy.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
4 db hozzászólás
 • Davee 3 hónapja
  Igaz hogy az Europa központja Frankfurt-ba van? mármint a server gépek stb.
  0 0 Válasz
  • Chutbert 3 hónapja Davee
   Az egyik legnagyobb biztosan.
   0 0 Válasz
   • Davee 3 hónapja Chutbert
    Oda kell költözni :D
    0 0 Válasz
 • nagyonjo33 3 hónapja
  Ha jól értem Amerikában van a per ahol szinte semmilyen adatvédelemmel kapcsolatos szabályozás nincs (mint EU-ban a gdpr). Pl.: ha Az USA-ban jelentkezel egy állásra ahol megadod a neved és telefonszámod akkor a cég ahova jelentkeztél eladhatja az adataidat másoknak. Ezért gondolom nagy valószínűséggel semmilyen büntetést nem fog kapni az epic.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?