V4 Future Sports Festival - Három magyar csapat máris bejutott a nemzeti döntőbe

V4 Future Sports Festival - Három magyar csapat máris bejutott a nemzeti döntőbe

Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak!

Budapest újra az e-sport otthonává válik pár napra, szeptemberben visszatér a V4 Future Sports Festival. A múlthét hétvégén már bele is csaptak a lecsóba a magyar CS:GO csapatok. Szombaton és vasárnap zajlott az első nyílt selejtező, ahonnan csak a legjobb három nyerhetett jogot arra, hogy csatlakozzon a nemzeti döntő két meghívott csapata, a BP5 és a Salamander mellé.

Akik követték a Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság első szezonját, azoknak nem igazán találkozhattak ismeretlen nevekkel. Kezdve az olyan csapatoktól, mint a GAMERZONE vagy a Nice Gaming, egészen a Tigene vagy kamion-féle mix csapatokig, mindenki elindult a selejtezőn, aki kicsit is jelen van a magyar CS világában. 

Persze az élet ismét úgy hozta, hogy a papírforma érvényesült, nem igazán láthattunk meglepő eredményeket. A legjobb négy közé az "új" felállás óta remekül teljesítő GAMERZONE, a Diablo, Hegge, blaZe, rml, vizer felállású 123 csapata, a Nice Gaming és a talán legjobb csapatnévvel rendelkező KAMIONTOPMODELL (Fifi, kamion, Los, er9k, gubert) jutott be. Itt már Bo3-as meccseket játszottak a srácok és mindkét elődöntőben viszonylag gyors és könnyű győzelem született.

A GAMERZONE ellen Diabloék mindössze 10 kört tudtak hozni, két pálya (Mirage 16-8 és Inferno 16-2) alatt. Hasonlóan jól kezdte a saját meccsét a KAMIONTOPMODELL is, Mirage-on 16-5-re tudtak nyerni a Nice Gaming csapatával szemben, Inferno viszont már sokkal nehezebben ment. Nem sokon múlt, hogy a NG visszahozza magát a meccsbe, de kamionék ha csak egy hajszállal is, de Inferno mindkét félidejében jobbak voltak.

Végül 16-13-as KAMIONTOPMODELL győzelemmel ért véget a mérkőzés, így ők és a GAMERZONE már biztosan bejutottak a nemzeti döntőbe. Az utolsó továbbjutó helyért a Nice Gaming és az 123 küzdött meg a bronzmeccsen. Itt már csak egy pálya döntött a csapatok sorsáról, Mirage pedig ha szoros végeredménnyel is, de a Nice Gaming győzelmével zárult. Különösen támadóként remekelt a tishler, sebi, skraddy, axolotl, c7upix felállású Nice Gaming, ellenfelük egyszerűen nem tudott megoldást találni a köreik kivédekezésére.

A nemzeti döntőben így már csak három hely kiadó, a második nyílt selejtező augusztus 24-25 között zajlik majd, ide még nyitott a jelentkezés és mindenkit bátorítok is, hogy ha csak a fejlődés céljából, de próbálja ki magát versenyhelyzetben a hazai játékosok ellen. 

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!