Három játékossal indult el az MTK a szimulátoros autóversenyzésben!

A virtuális futball után a szimulátorozás irányában nyitott a klub és rögtön három játékossal bővült a csapatuk.

FIFA-ban már csapat és egyéni szinten is elindította e-sport szakosztályát az MTK Budapest, most viszont valami újba vágtak bele. A Pro Clubs és az 1v1-es FIFA versenyeken túl már a virtuális autóversenyzés berkein belül is találkozhatunk majd a kék-fehérekkel.

"Az új szakág nem más, mint a szimulátoros autóversenyzés, és rögtön két népszerű játékban indítunk versenyzőket. Ezek a Gran Turismo és a Forma 1" – jelentette be Szegő Péter szakosztályvezető.

Rögtön három játékossal indították el a szimulátoros vonalat, és két e-sportolójuk a Gran Turismóban, míg a harmadik pilótájuk a Formula 1 mezőnyében igyekszik majd helytállni. A három fiatalember név szerint: Fehér Dániel, Bozó Patrik és Balázs Kevin Márk.

Dani 2014 óta versenyez, ebben a versenyformában „S” Sportsmanship licence van. A magyar GT Sport CUP Group 4 bajnokság 2019 bajnoka, a Time Trial Magyar Bajnokságokon negyedik helyezett, és szintén negyedik helyezést érte el a Nyílt Magyar Bajnokságban. Állandó résztvevője a FIA Gran Turismo Championship, Nation Cup és Manufacturer Series versenysorozatának, és különböző nemzetközi viadalokon vesz részt.

Patrik 2017-ben kezdett el versenyezni. Magyar és nemzetközi bajnokságokon vesz részt, ahol az összesített tabellán a top 5-ben szokott végezni. Patrik – hasonlóan Danihoz – ugyancsak tagja az FIA Gran Turismo Championship National Cup és Manufacturer Series versenyeknek.

Az F1 szakágban Balázs Kevin Márk képviseli a szakosztályt. Kevin 2017-ben kezdte el a versenyzői karrierjét, miután szép sikereket ért el gokartban. F1-es szimulátorban 2017-ben és 2018-ban is a Time Trial ranglisták top 1 százalékában szerepelt. Az F1 eSport kvalifikációs eseményen pedig a világranglista 32. helyezését csípte el.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!