Sztárjátékosokkal tömött csapatok jelentkeztek a V4 európai CS:GO selejtezőjére

Fel kell kötnie a gatyát mindenkinek, hisz nem csak ScreaM-ék, de jó pár tehetséges játékosokkal ellátott gárda szeretne Budapestre látogatni.

A Nemzeti Döntő befejeztével a héten érkezik az európai kvalifikáció, amire szerte a kontinensről bárki jelentkezhet, ha legalább három, ugyanabban az országban élő EU-s állampolgár játszik a csapatban. A rengeteg jelentkező között jó pár magyar csapat is megbújik, de ezúttal inkább a külföldiekről, pontosabban azokról írunk, akik a legesélyesebbek a torna megnyerésére. Jó pár sztárjátékost láthatunk megbújva az ESL csapatokban, így nézzük is meg, hogy kik lehetnek ott az élvonalban.

GamerLegion (HLTV:#26)

Az egyik legnagyobb esélyes a ScreaM nevével fémjelzett GamerLegion, mellette persze ott van még HS és Dennis is, így egy igazán tömött és erős csapatról beszélhetünk a svéd többségű ötösnél. Mindemellett persze a HLTV top 30-as listáján is rajta vannak, pár hónappal ezelőtt pedig megverték a jelenlegi Major legenda AVANGAR-t és HR-t is. A G2, a Vitality és az OpTic viszont túl nagy falat volt, így egyértelműen el lehet őket kapni, ha éppen nincsenek ott a meccsen mentálisan.

Windigo (HLTV:#185)

A ranglistán való elhelyezkedés ne verjen át senkit, a rengeteg csere után visszatérő bolgár többségű csapatnak jelenleg nincs 5. játékosa és a jelenlegi négyes nem nagyon játszott még tétmérkőzést. A neveket viszont mindannyian ismerhetjük, hisz bubble és poizon mellett ott van a francia hAdji és a török Calyx is. A versenyen való elinduláshoz persze találniuk kell még egy bolgár játékost, de úgy érezzük, hogy ez a csapat még mixszerűen és jól működhet és akárkit meglephetnek erejükkel.

LDLC (HLTV:#113)

Természetesen nem csak a Windigo ment át változásokon, hanem az LDLC is, akik még kevesebben, jelenleg csak 3-an vannak. Happy, MAJ3R és SIXER jelenleg két tehetséges albán játékossal próbálkozik, de a selejtezőre csal egyiküket vihetik és szerezniük kell maguk mellé egy francia játékost a versenyen való elinduláshoz. A nevek viszont magukért beszélnek ők is komoly borsot törhetnek mások orra alá.

Heretics (HLTV:#35)

A top 30-ból pont kicsúszó francia gárda mostanában szinte minden meccsét megnyeri, egyedül a finn HAVU-tól kaptak ki a LOOT.BET tornáján, miközben a major résztvevő Dreameaters-t is simán 2-0-ázták. A csapatból leginkább az ex-LDLC-s LOGAN neve lehet ismerős, de a közös anyanyelvnek és a rengeteg gyakorlásnak akár a V4-en érhet be a gyümölcse.

Movistar Riders (HLTV: #55)

Mixwell nélkül sajnos már nem olyan erősen, de töretlenül próbálkozik a Movistar Riders, akik egyértelműen Spanyolország legerősebb csapatának számítanak. Ők mostanában kicsit kevesebb meccset játszottak, mint az előbb emlegetett franciák, de így szép eredményeket értek el a Games Clash Masters-ön. A Heretics-szel egyébként épp ma, 12:55-kor csap össze a spanyol csapat, így akár már most leszűrhetjük, hogy ki az esélyesebb a selejtezőn.

További említésre méltó külföldi csapatok:

A selejtezőkön persze ott lesznek olyan ismerős csapatok, mint a román Nexus, a FATE, Copenhagen Flames vagy éppen a Dawn of Star, ők mind verhetőek akár egy Salamander/Budapest5 számára is, akik viszont egyelőre még nem jelentkeztek a versenyre. Ne felejtsétek el tehát, szombaton és vasárnap 14:00-ához közeli kezdéssel, elindul az európai kvali.

Ezen a héten viszont még bárki jelentkezhet a kvalira, így ha szeretnétek összecsapni ScreaM-mel vagy éppen Happy-vel, akkor ne habozzatok, jelentkezzetek az ESL oldalán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!