Rocket League - Győzelemmel mutatkozott be első mérkőzésén a magyar válogatott

Rocket League - Győzelemmel mutatkozott be első mérkőzésén a magyar válogatott

A srácok egy hihetetlenül izgalmas mérkőzésen, 0-2-ről fordítva verték meg a lengyel csapatot!

Pár napja mi is beszámoltunk arról, hogy szeptember 8-án vasárnap, 17:00-i kezdéssel játssza le első hivatalos mérkőzését a magyar Rocket League-válogatott a lengyel nemzeti csapat ellen egy barátságos mérkőzés keretein belül.

A magyar színeket CokeHUN, Negsy, és Richmond képviselték, míg a lengyelek részéről PetricK, Bebz, Tumeek, illetve Low került nevezésre. És bár a mérkőzés nem úgy indult, ahogy arra számítottunk, de ahogy a mondás is tartja, a mérkőzés legvégén kell nyerni: a magyar csapat a best of 5 lebonyolítású mérkőzést 0-2-ről megfordítva 3-2-re nyerte meg, ezzel története első győzelmét aratva.

Nem kezdődött jól az első mérkőzés, bár a magyarok több jó támadást is tudtak indítani, a lengyelek ezeket könnyűszerrel hárították, később pedig két góllal törték le a magyar lelkesedést... illetve törték volna le, a második kapott gólt követően a srácok visszajöttek egy gólra és benne volt a mérkőzésben, hogy akár döntetlen is lehet, de a lengyelek egy 3. góllal eldöntötték a maguk javára az első találkozót, így 3-1-re nyertek.

A másodikon már éledezett a magyar csapat játéka, az első gólt is mi tudtuk megszerezni, a lengyelek viszont két gyors találattal visszavették a vezetést, mindez pedig a mérkőzés legelső percében történt. Ezt követően a srácoknak egyre nagyobb erőt kellett mozgósítaniuk, illetve odafigyelniük a védekezésre, a lengyelek ugyanis továbbra is rohamozták a magyar kaput. Ennek ellenére a mérkőzés 4. találatát a mieink szerezték meg, egy igen gyors és igen szépen kidolgozott kontratámadást követően kiegyenlítettek fiaink. A szerzett góltól felélénkült honfitársaink játéka, de mezőnyfölényüket nem tudták kihasználni, a döntetlen pedig a mérkőzés végéig tartott, jöhetett a hirtelen halál, azaz a hosszabbítás. Ez pedig sajnos a lengyeleknek jött ki jobban, ők nyerték meg a második mérkőzést, így úgy álltunk, hogy a lengyeleknek egy győzelem kellett már a találkozó megnyeréséhez.

A harmadik mérkőzésre a lengyel válogatott cserélt, az addig már-már kiemelkedően játszó PetricK helyére Tumeek érkezett, ezáltal minden nevezett játékos lehetőséghez jutott. A magyar csapat ezzel egyáltalán nem foglalkozott, az addigi legagresszívabb formáját mutatva nagyon sok szép támadást vezetve ötször is betalált, amelyre a lengyelek csak egyszer tudtak válaszolni - ezt is a mérkőzés számukra 0-4-es állásánál, az utolsó percben, így sokat már nem osztott, nem szorzott. A magyar csapat ezzel megszerezte első győzelmét, legtöbb gólját igen szép összjátékot követően szerezte, így a szurkolók joggal reménykedtek a szebb folytatásban.

Ami nem is maradt el. Bár Bebz helyére visszaérkezett az első két mérkőzésen jól játszó PetricK, a vérszemet kapó magyarokat ez sem állíthatta meg. A mérkőzésre visszatérő lengyellel felpörgött bár ellenfelünk és a vezetést megszerző magyarok ellen egy bombagóllal még kiegyenlítettek, a folytatás a mieinkről szólt. CokeHUN mesterhármasával, Negsy duplájával, és Richmond 3 gólpasszával 5-1-re nyertük meg a 4. találkozót is. Ezáltal már mindkét csapat egy győzelemre volt a teljes találkozó megnyerésétől.

Az utolsó mérkőzésre mind a két csapat már abszolút a legjobbját adta, ez a meccs tartogatta legtöbb izgalmat. A magyarok ezen a találkozón is megszerezték a vezetést, és az addig mutatott játék alapján már-már végső győzelemre is készülhettek a szurkolók. Ekkor viszont jött a hidegzuhany: a lengyel csapat erre háromszor válaszolt, így 3-1-re ők vezettek, körülbelül a mérkőzés felénél. Előnyük tudatában pedig szinte "be is tolta a csapatbuszt" a kapuja elé a lengyel válogatott, szinte futószalagon érkeztek a magyar lövések, amelyekre sokáig oda is ért valamelyik lengyel védő. A rohamokat azonban nem bírták sokáig, 1:39-cel a vége előtt Negsy előbb a szépítő, 1:08-cal a vége előtt pedig az egyenlítő találatot szerezte meg. A lengyelek zavarodottságát is kihasználva a hajrában Negsy neve mellé fűződik a vezetést jelentő gól. Ekkor már talán össze is omlott a lengyel csapat, egy védelmi hibát követően Richmond lőtte be az 5. találatunkat. Bár ekkor még 42 másodperc volt hátra, innen a lengyelek már nem tudtak felállni, a visszaszámlálás alatt pedig egy hatodik góllal pecsételtük meg a lengyelek sorsát. Ezáltal Magyarország 3-2-re nyerte meg a találkozót.

Lengyelország - Magyarország 2-3 (3-1, 3-2 (h.u), 1-5, 1-5, 3-6)

A mérkőzést követő interjúban Negsy így értékelte a találkozót:

"Az első mérkőzésen izgultunk mindannyian, én bevallom, remegett is a kezem, mert más egy klubcsapatot és egy országot képviselni, de CokeHUN-on és Richmondon is éreztem az izgulást. Az elején nem is találtuk a formánkat, utána viszont belelendültünk. Próbáltuk eleinte nyugtatni egymást, a harmadik mérkőzésre ez sikerült is. Az utolsó mérkőzést is elrontottuk, nem így terveztük, de végül visszahoztuk, örülünk neki. A legnehezebb mérkőzésnek is pont ezt éreztük, bár az első kettőn kikaptunk, de az inkább az előbb emlegetett izgulás miatt történt. Örülünk a győzelemnek."

Richmond a közvetítés vége után a következővel egészítette ki társa gondolatait:

"Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk. Ez az egész környezet mindhármunk számára teljesen új volt, én éreztem is magamon plusz nyomást, mindenki biztatott a mérkőzés előtt, hogy "hajrá, sok sikert!", picit rá is feszültem arra, hogy nyerni szeretnék, egész nap ez a találkozó járt a fejemben. Az első két mérkőzésen nem találtam a formámat, nagyon sok hibát követtem el, sokszor ijedtem meg egy-egy szituációtól, ami miatt például a boosthasználatom nem volt a megfelelő, emiatt a támadójátékunk is nagyon akadozott, ezt a 3. mérkőzésre tudtam rendezni magamban. Úgy érzem, innentől kezdve tudtuk játszani a saját játékunkat."

Gratulálunk a srácoknak a győzelemhez! Azonban ez nem az utolsó mérkőzése volt a válogatottnak, a jövőben várható még, hogy ismét szurkolhatunk Magyarországnak valamelyik Rocket League-es arénán.

A mérkőzés visszatekinthető az alábbi videóban:

Nektek mi a véleményetek a találkozóról? Oszd meg velünk véleményed hosszászólásban! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!