Miért ad ki a Wargaming egyre több tier IX-es jutalom harckocsit?

Miért ad ki a Wargaming egyre több tier IX-es jutalom harckocsit?

Mind a Frontline, mind a Ranked Battles nyereményei tier IX-es tankok, de mégis miért?

Elég csak a Frontline játékmód főnyereményére, az AE Phase I-re vagy épp a Ranked Battles top bestiájára, a Kampfpanzer 50t-re gondolni, de példaképp akár az Object 777-et is felhozhatjuk, ami szintén egy tier IX-es nyereménytanknak készül. A kérdés már csak az, hogy miért készít egyre több tier IX-es jutalom harckocsit a Wargaming?

A korábbi üzletpolitikájuktól ugyanis teljesen eltérnek, hiszen eddig minden főnyeremény tier X-es harckocsi volt. Igaz ez a személyes kampányokra -ahol az Object 260-at és az Object 279 (e)-t szerezhetjük meg-, ahogy a Clan Wars kampányokra is, ahol az Object 907-et, Chieftaint, T95E6-ot, VK 72.01 (K)-t, a 121B-t vagy épp az M60 Pattont választhatjuk.

A tier IX az arany középút

Ha nemcsak random csatákat játszotok, hanem csapat csatákat is Stronghold vagy Clan Wars játékmódokban, akkor bizonyára tisztában vagytok azzal a nem túl biztató helyzettel, hogy az Object 907, a Chieftain és az Object 279 (e) harckocsik dominálják ezeket a meccseket. A helyzet odáig fajult, hogy kifejleszthető masinákkal tulajdonképpen labdába sem rúghatsz ellenük.

Ugyanez a tendencia figyelhető meg tier VIII-ban is, ahol olyan valódi pénzért megvásárolható prémium tankok dominálnak, mint a Defender, a Progetto 46 vagy épp az EBR 75. Tulajdonképpen ez egy ördögi kör, ahol először megveszed az OP prémium járgányokat, amikkel megszerzed a kifejleszthető legerősebb gépezeteket, majd belehuppansz a jutalom tankokba, és lelövöd az ellent mind csapat, mind random csatákban.

Ezzel ellentétben egy erős tier IX-es harckocsi legfeljebb a random csatákba zavarhat be, de ott is mindig lesz erősebb nála.

Ugyanis a kifejleszthető tier IX-es harckocsik kifejezetten ütősek, ráadásul a tier IX-es tankodban szembekerülhetsz tier X-es egységekkel is, és lényegtelen, hogy milyen jó a tier IX-es vasad, hiszen garantált, hogy még a leggyengébb tier X-es is könnyedén felülkerekedik rajtad.

A kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad

A tier IX-es jutalom harckocsik tehát épp azért válhatnak be, mert kielégítik a veterán harckocsizók újdonság iránti vágyát, viszont nem rombolják az új játékos élményét, ami a jelenleg domináló Chieftain és Object 279 (e) harckocsikról közel sem mondható el. Végső soron azt mondhatjuk, hogy ez egy remek irány, ami vélhetően pozitív hatást fog gyakorolni a játék élettartamára.

Neked mi a véleményed a tier IX-es jutalom tankok ötletéről?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.