Hirdetés

Ninja szerint az e-sportnak az Olimpián a helye!

A népszerű streamer a TMZ Sports riporterének fejtette ki véleményét a témáról. 

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben egyre többször kerül elő az a téma, hogy az e-sportok idővel esetleg helyet kaphatnának az Olimpiai Játékokon is. A javaslat igencsak megosztja az embereket, egyesek szerint az e-sport továbbra sem sport, míg mások szerint haladni kellene a korral és a rendezvényt a fiatal generációk igényeihez igazítani. Kisebb nagyobb előrelépések egyébként már történtek, például a 2020-as Tokiói Olimpia felvezetéseként a Nemzetközi Olimpiai bizottság és az Intel egy több napos e-sport versenyt rendez, ahol Rocket League-ben és Street Fighterben mérhetik össze egymással tudásukat a gamerek. 

A téma megosztó jellege miatt a népszerűbb streamereknek és a videójáték ipar kiemelkedő alakjainak rendszeresen kikérik a véleményét, hogy mit gondolnak az e-sportok esetleges Olimpiai szerepeltetéséről. Legutóbb például Tyler ‘Ninja’ Blevins-t állította meg a TMZ Sports riportere New Yorkban, hogy megvitassák a kérdést, a celeb pedig az alábbiakat nyilatkozta. 

"Szerintem, csak idő kérdése az egész. A fiatalabb generációk, akik élvezik az e-sportokat és szeretik nézni a videójátékokat, egy idő után ezt akarják majd. A TV-s fejesek mindezt meg akarják majd mutatni, később képviselni is, szóval csak egy kis időnek kell eltelnie és az e-sportok ott lesznek!"

Ezek után a riporter rákérdezett, hogy egy esetleges e-sport olimpián mely országok dominálnának?

"Japán és Dél Korea mindenképpen, továbbá Brazília Counter Strike-ban. De ez nagyban függene attól, hogy milyen játékok lennének a programban."

Ninja egyébként annak apropóján volt New Yorkban, hogy népszerűsítse az Augusztus 20-án megjelent Get Good című könyvét, ami egyébként rövid idő alatt bestseller lett. Mindemellett járt Jimmy Fallon műsorában is, ahol többek között arról is beszélt, hogy a videójátékok nem köthetőek az erőszakos cselekedetekhez, illetve hogy a gamingnek milyen közösség építő ereje van.

Szerintetek egyébként van helye az e-sportoknak az Olimpiai játékokon?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
2 db hozzászólás
  • Horytnica 8 hónapja
    Olimpián.... jaaj nemár most miért kell mindenhova oda erőltetni ezt az egészet. Van Olinpia meg igazi sport és van az eSport. Akkor legyem eOlimpia xD ne haragudjatok se ez már a debilség legteteje.
    0 0 Válasz
  • HimeePanda 8 hónapja
    Ha a sakk sport akkor az esport 8s sport. Szellemi sport. És nem csak a testmozgatol lesz valami sport. Nezzettekutan a sportdefiniciojanak kattogó idióta emberek. #esportmenniolimpia
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?