Az Iron Judgment, a GWENT új októberi kiegészítője

Az Iron Judgment, a GWENT új októberi kiegészítője

Radovid visszatér, és rengeteg új lapot is hoz!

Október 2-án jelenik meg a GWENT 3. kiegészítője, mely az Iron Judgment névre hallgat. Régóta sejthető volt, hogy Radovid is visszatér a játszmába, ám ezt nem egyedül teszi meg, hiszen hoz magával 80 új kártyát is!

Új lapok természetesen nem szoktak új kulcsszavak és képességek nélkül érkezni, és ez most sincsen másképpen. Nézzük is meg először, milyen kifejezésekkel fogunk találkozni október 2.-tól!

Armor

A bétában már szerepelt ez a képesség, ám a Homecoming során kikerült a játékból; most viszont ismét itt az ideje, hogy visszatérjenek a Páncéllal rendelkező egységek.

Az Armor megvéd egy egységet a sebzéstől, és több pontnyi páncél is lehet egy-egy egységen (nem összekeverendő tehát a Shielddel, mely csupán egyszeri támadást fog fel). Az Armor értéke nem adódik hozzá az egység erejéhez.

Fontos: A Bleeding hatás megkerüli az Armort, hiszen előbbi egy Status, utóbbi pedig nem.

1 Armor, stabil képesség, és egy ismerős arc a brennai csatából

Munro Bruys: 1 Armor, érdekes képesség, és egy ismerős arc a brennai csatából

Exposed

Amikor ez az egységed elveszíti Armor értékeit, és úgymond Exposed (védtelen) lesz, aktiválódik ez a képessége. Ez lehet pozitív és negatív hatású is.

Redanian Knight: Amikor elveszíti páncélzatát, előreugrik az első sorba, és a legerősebb ellenséges egységet megsebzi 2-vel.

Barricade

Ha ezen az egységen van Armor, a képesség aktív.

Wagenburg: Ameddig rendelkezik Armorral, a szomszédos egységeknek 1 Armort ad minden köröd végén.

Defender

Azok az egységek, melyek a Defender képességgel rendelkeznek, megvédik az ugyanabban a sorban lévő egységeket, és az ellenfél nem tudja azokat sebezni; köteles tehát ezt az egységet célba venni, ha a többihez is hozzá akar férni. A Defender képesség viszont Statusnak minősül, így Purify-jal le lehet szedni az egységről.

Fifon Var Gaernel: a brennai csata egy másik résztvevője, aki bevédi társait saját sorában, és egy Battle Preparation lapot is létrehoz közben.

Előrendelői csomagok

Több mint 80 új kártya érkezik összesen: mindegyik frakcióhoz körülbelü 10-10, illetve 21 darab Neutral lap. Nincsen azonban kiegészítő előrendelői ajándékok nélkül, úgyhogy vessünk egy pillantást ezekre is:

Az első csomag, mely Iron Judgment Extra Pack névre hallgat, a következőket tartalmazza:

  • 15 Iron Judgment hordó
  • Alternatív Iron Judgment kártyahátlap

Ez a csomag azoknak éri meg, akik kevés ore-ral rendelkeznek, illetve akik egy egészen pofásnak kinéző kártyahátlapra vágynak.

A második csomag (Iron Judgment Pre-order Pack) borsosabb áron, ám rengeteg finomsággal érhető el:

  • 25 darab Prémium Iron Judgment hordó
  • Vadonatúj hajófedélzetet ábrázoló csatatér
  • Iron Judgment animált kártyahátlap
  • Radovid Az Észak Védelmezője leader skin

Radovid természetesen bekerül egy "standard" skinnel is a játékba a kiegészítő megérkezésekor, az előrendelés pedig október 2.-ig tart.

Mi várható még?

Az új képességek és kártyák mellett egy egész nagy változás is bekerül október 2-án a játékba: a leaderek és képességeik innentől kezdve nem függnek majd egymástól, tehát szabadon lehet majd beállítani, melyik leader melyik képességgel indítja pakliját a csatába (természetesen frakción belüli variációkról van szó). Ez sokaknak furcsa lesz, hiszen innentől kezdve mindig figyelni kell majd, az ellenfél milyen képességszimbólummal rendelkezik, hiszen a leader önmagában nem fogja megmondani, mire lehet számítani tőle. Ezenkívül pedig kicsit talán a lore is sérül, hiszen szokatlan lehet 1-2 olyan kombinációt látni, amely nem igazán követi le a játék történetvezetését.
Mindazonáltal ennek a változásnak egészen prózai okai vannak:

  • A kiegészítőkkel érkező új képességek és leaderek nem fenntarthatóak hosszú távon, hiszen könnyen elfogyhat mindkettő.
  • Rengeteg olyan leader skin van, amely remekül néz ki, csak éppen a képességük játszhatatlan, és emiatt nem lehet látni őket a csatatéren. Ez innentől kezdve nem lesz probléma.

Október 2-án tehát újra ellőhetjük kedvenc "Check and mate!" mondatunkat Redania királyával, leporolhatjuk Unseen Elder Legendary skinünket, az új képességek pedig ismét teljesen átírják majd a metát.

Ti elő fogtok rendelni valamelyik csomagra? Van már valamilyen leader-képesség kombinációtok, vagy pakliötletetek, amit mindenképpen ki akartok majd próbálni?

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Gwent Hungary Facebook csoport

Kövess Minket!