Előzetes információk szerint még legalább egy napig nézhetjük a fekete lyukat

Előzetes információk szerint még legalább egy napig nézhetjük a fekete lyukat

Fortnite - De az is lehet, hogy két-három napon át.

Az Epic Games tegnap ismét új fejezetet nyitott a videojátékok történelemkönyvében. Egy zseniális eventet követően olyan marketing technikába kezdtek bele, amit nem tudna akárki végigvinni. Miután a szigetet elnyelte a fekete lyuk, vagy örvény a Fortnite szerverei nem álltak le, megjelent a képernyőkön ez a varázslatos képződmény, és immáron lassan 12 órája ott forog.

További érdekesség, hogy az Epic Games minden kommunikációs felületét letakarította. Eltüntettek a Twitter oldalukról minden korábbi bejegyzést, egy teljesen tiszta oldal várja a Chapter 2-t. A hivatalos Facebookon ugyan még ott vannak a képek, a fejlesztéshez tartozó Trelloból azonban szintén eltűnt minden aktuális munkálat.

Mindemellett pedig a játék Reddit oldala is félnapja nem üzemel már, az Epic Games egyszerűen totális resetet csinál, ehhez pedig elképesztő nézőszámok társulnak. Több millióan kísérték figyelemmel világszerte az eseményeket, és nem csak az aktív részt, még a fekete lyukat is órákon át nézte fél Magyarország lakosságát kitevő mennyiségű ember. A játék ismét olyan nézőszámokat produkált, mint a világbajnokság idején. Órákkal az event után is 1,3 millió ember nézte Twitchen, ennél is többen Youtube-on, és még Twitteren is közvetítették.

Persze volt is mit nézni, ugyanis a streamben bizonyos időközönként látszólag teljesen random számok tűntek fel. A közösség azonnal megpróbálta megfejteni és végül is eljutottak egy egészen reális lehetőségig, a jelenleg legvalószínűbb teória szerint a számok szavakat jelölnek Visitor hanganyagaiban, amelyeket ha egymás mellé teszünk, akkor a következő értelmes mondatokat kapjuk.

"Nem voltam egyedül.
Mások a hurkon kívül voltak.
Ez nem volt bekalkulálva
A pillanat elkerülhetetlen."

A szavakkal való játék mellett azonban mindenki arra volt kíváncsi, hogy most mégis mikor fog bármi érdemleges történni, természetesen az adatbányászok is folyamatosan azon pörögtek, hogy találjanak bármilyen információt. Végül Lucas7Yoshii a fortnite.com weboldala kódjának mélyén talált egy lehetséges dátumot, ami holnapra, az az keddre mutat.

Ez a mi időzónánk szerint déli 12 óra, de nem sokkal később a kód tartalma megváltozott, már csütörtökre mutatott, a mi időzónánk szerint délelőtt 10 órára, ami eddig mindig a klasszikus szezonkezdések időpontja volt.

Jól látható, hogy egyelőre az égvilágon senki nem tudja pontosan, hogy mikor lesz érdemi eredmény, mikor lehet majd ténylegesen újrajátszani, ezek is csupán feltételezések. Úgy fest, hogy az Epic Games csinált egy kis szabadságot a játékosoknak, ami összességében még talán jót is fog tenni a közösségnek. Ezzel az adott esetben néhány napos szünettel elképesztő hype-ot generálnak.

Nekünk személy szerint eszméletlenül tetszett az event, minden elemével elképesztőnek tartjuk, amit az Epic Games most épp csinál. Kíváncsian várjuk a következő lépéseket.

Kövessétek figyelemmel az Esport1 felületeit, minden érdemleges dologról azonnal beszámolunk.

Lemaradtál az eventről? Itt pótolhatod!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!