Rocket League - Megjelent a játék kínai változata

Rocket League - Megjelent a játék kínai változata

A Tencent közreműködésével készült játék ráadásul ingyenes is lesz a távol-keleti országban.

"Hamar munka ritkán jó", ahogy a mondás tartja. A Rocket League Kínába szánt verziója ugyanis 2019. október 14-én hivatalosan is megjelent, egy igen hosszú tesztelési periódust követően. A hírt a Psyonix egyik senior grafikusa, Art Mata osztotta meg Twitteren, a hivatalos trailer videóval együtt (ezt a videót a Tweetben található linkre kattintva meg is tekinthetitek)

Miért is ez a felvezetés? A Psyonix ugyanis még 2017. április 20-án jelentette be a Rocket League kínai verzióját, amelyet a kínai Tencent Gamesszel közösen készítenének el. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de még a Sárga-folyón is: az Epic Games, amelyben 40%-os részedesedése van a Tencentnek, átvette a Psyonixet, így igazából családban is maradhat a projekt. A hivatalos 2017-es bejelentésben pedig arra törekedett a Psyonix, hogy a játék a hagyományait, alapjait megtartva, de sok dologban eltérve jelenne meg a távol-keleti országban. Ezen tervek között szerepelt például

  • a játék free-to-play, azaz ingyenessé tétele;
  • fizetős tartalmak sem szerepelnek a játékban;
  • valamint sokkal inkább a kínai közösség elvárásainak felel meg.

A végleges változatban mindezen tervek meg is maradtak, a csúszás azonban nem varrható teljesen a fejlesztők nyakába. A megjelenés ugyanis idén júliusban kapott zöld lámpát a Kínai Népköztársaság Állami Sajtó-, Publikáció-, Rádió-, Film- és Televízióigazgatási Hivatalától (rövidebb nevén: SAPPRFTTPR). Innentől kezdve pedig idő kérdése volt, hogy a játék eljuthasson Kínába is.

A játék ázsiai e-sportja a közelmúltban olyan eredményeket is produkált, ami alapján lehet jövőjük a legmagasabb szinten. Bár nem kínai, hanem egy japán csapat, a 1NE ESPORTS ugyanis részt vehetett a 2019-es DreamHack Montreal tornáján, ahol bár utolsó helyen végzett a csapat, de a mousesports és a TSM ellen nem kis ellenállást tudtak nyújtani. Ezen kívül a japán válogatott a rendező jogán ott lehet a 2020-as tokiói olimpián, ahol a Rocket League is terítékre kerül. Innentől kezdve idő kérdése, míg akár a Rocket League Championship Seriesben kínai és más ázsiai csapatok is részt vehessenek, amely nyitott az új közösségekre: a 3. szezonban mutatkozhatott be például Ausztrália és Óceánia, a 7. kiírásban pedig Dél-Amerika legjobbjai is felkerülhettek az e-sport térképre Európa és Észak-Amerika mellé. A The Esports Observer által készített jelentés alapján két kínai szervezetnek már van Rocket League csapata, a hivatalos kínai változat pedig a kialakuló kínai közösségnek adhat nagyobb figyelmet.

Ti vártok fellendülést a játék e-sportjában azáltal, hogy Kínában is megjelent a játék? Mit gondoltok a témáról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!