Megjósolhatatlanul kiszámítható a metát uraló Quest Evolve Shaman

Megjósolhatatlanul kiszámítható a metát uraló Quest Evolve Shaman

A legnépszerűbb és egyben legerősebb deck a ladderen, de vajon mit tud valójában ez a Shaman archetípus?

A vS Standard meta jelentése alapján a Quest Evolve Shaman abszolút a legnépszerűbb pakli a ladderen, minden rangon tier 1-nek számít, sőt Rank 4-től Legendig a legjobbak között is a legjobb. Cikkünkben sorra vesszük, hogy milyen eszköztárral rendelkezik a Quest Evolve Shaman, valamint kitérünk arra is, hogy miért lehet ennyire népszerű és erős ez az archetípus.

Akármelyik variánsát is nézzük, kijelenthetjük, hogy egy relatív olcsó pakliról van szó, hiszen átlagosan ~6.500 dustra van szükséged a legyártásához, így a kezdők számára sem elérhetetlen. Továbbá mindegyik alapját a Saviors of Uldum új Shaman küldetése, a Corrupt the Waters és a Doom in the Tomb eseménnyel visszatérő Evolve adja, -bár ez nevéből eredően is egyértelműnek kitűnik.

Quest Evolve Shaman

Kód: AAECAaoIBu/3AouFA6uMA7SXA4SnA+GoAwycAt4F7/ECtJEDxpkDu6UDz6UD1KUD1aUD+aUD2KkD1ckDAA==

Ha egy általános Quest Evolve Shamant vizsgálunk, akkor a legfőbb különbség az általunk bemutatott koncepcióhoz képest, hogy a legtöbb pakli Barista Lynchent használja, míg ez a pakli Siamatot játszatja. Rátok bízzuk, hogy melyik megoldást választjátok, viszont utóbbi mellett szól, hogy a cikkünk alapjául szolgáló leírás alapján a feltüntetett deck Rank 4-ről Legend #340-ra ugrott 32 mérkőzés alatt, 88%-os győzelmi arány mellett, -bár ennek legfőbb oka, hogy a kiötlő lapkészletéből hiányzott Barista, és valamivel helyettesítenie kellett.

A Quest Shamanban rejlő potenciált természetesen már a Doom in the Tomb esemény első napján meglátták a profik, de mégis miben rejlik a Quest Shaman ereje?

Elsősorban a meccsek korai szakaszában megteremtett tempóban, amihez olyan lapok segédkeznek, mint a Questing Explorer, Mogu vagy az Evil Totem.

A korai tempó fenntartásához ajánlott a kezdőkézben tartani a Mutate vagy az Evolve lapokat, amik remekül működnek majd Moguval, -na és persze az evolvált minionok önmagukban is fenyegetőek lehetnek.

A jelenlegi erőviszonyokat tekintve nagyon esélyes, hogy Shaman jön majd szembe. Ilyen helyzetekben ajánlott megtartani a Sandstorm Elemental és a Mind Control Tech lapokat, ugyanis a Shaman alapesetben a pást feletti kontroll megtartásáért játszik, tehát ha sikerült megfosztanod ellenfeledet a lényeitől és a kezdeményezés jogától, akkor nyert helyzetben vagy. Hasonló a helyzet a Priest elleni mérkőzéseknél is, de ott a Sandstorm Elemental a Cloning Gallery megsemmisítéséhez, a Mind Control Tech pedig az N'Zoth visszahívások leszedéséhez kell majd, -a hatodik körben érkező Lightbombra pedig mindig figyelni kell.

Ellenféltől függetlenül mindig törekedj a minél agresszív játékstílusra.

Mindent egybevéve a Quest Shaman egy tökéletes pakli az aktuális metában, hiszen nemcsak erőteljes, de kellőképp rugalmas is, így szinte bármilyen szcenáriót előnyödre fordíthatsz.

Neked mi a véleményed erről a pakliról? Meglátásod szerint megszakadhat a deck egyeduralma még a Doom in the Tomb esemény alatt?

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!