Kiszámolták, hogy mekkora a méretkülönbség a Fortnite régi és új pályája között

Kiszámolták, hogy mekkora a méretkülönbség a Fortnite régi és új pályája között

Fortnite - A kevesebb rácsnégyzet miatt azt hihetjük, hogy az új térkép jóval kisebb, de ez nem teljesen így van.

A Fortnite új felvonásában az Epic Games a szokásosnál is jobban felkavarta az állóvizet. Az új térkép és a közel 30 vault igazi kihívás elé állította a játékosokat, mind a casual, mind a profi réteget. Az új mechanikák új taktikák kidolgozását igénylik, az új helyszínek pedig végestelen mennyiségű felfedezést.

Mindent egybevetve jót tett a játéknak ez a reset, ám a kisebb-nagyobb problémák azért kezdenek előjönni, például jelenleg ismét komoly kockázatot jelent a térkép szélére ugrani, ugyanis ha a kör nem kedvez nekünk, akkor jobb minél előbb felvenni a nyúlcipőt. A közel 30 vaultba voltaképp az összes mobility tárgy is belekerült, az egyetlen esélyünk jelenleg a (kétéltű) csónak, vagy pedig különleges esetékben a zipline-ként is működő vezetékek. Ezenkívül csak a lábunkra számíthatunk, vagy pedig a delfinszerű úszásra, de ez is csak akkor hatékony, hogyha a folyásiránynak megfelelően kell haladnunk a vízben.

A gyors rotálás csökkentett lehetőségein felül azonban felmerült a játékosokban az is, hogy a pálya meglehetősen szűk. Kicsinek érezhető, pedig első ránézésre nagyobbnak tűnik, mint az elődje. A 1Up Analytics csapata kiszámolta, hogy mi is a helyzet, eredményeik szerint csupán 2,2%-os különbség van méretre a két pálya között.

A régi pálya rácsát 10 négyzet alkotta, ezeknek darabja 250 méter széles volt. Az új pálya ezzel ellentétben csak 8 négyzettel rendelkezik, viszont ezek 325 méter szélesek. Előbbi teljes szélessége tehát 2500 méter, területe pedig 6 250 000 négyzetméter. A 27%-a a játékosok számára elérhetetlen volt, a hasznos területe 4 562 500 négyzetméter. Az új pálya összesen 2600 méter széles, teljes területe 6 760 000 négyzetméter, az üres felület rajta pedig 34%. A sziget mérete így 4 461 600 négyzetméter.

Ez alapján a Chapter 2 pályája 97,79%-a az első felvonás szigetének. Az a 2,21% valóban ekkora különbséget jelentene?

Nektek mi a véleményetek az új pályáról, méltó utódja lehet esetleg a réginek?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!