Eltiltotta a Blizzard a hazafias hongkongi kártyást!

Eltiltotta a Blizzard a hazafias hongkongi kártyást!

Komoly büntetést szabott ki a Blizzard Blitzchungra és a két casterre.

A vasárnapi Grandmasters forduló eseményei nem maradtak megtorlás nélkül. Blitzchung élő adásban húzott gázmaszkot és állt ki hazája függetlensége mellett. A hongkongi játékos reakciója azonnal a HS történetének talán legfelkapottabb témája lett, de a Blizzard nem bízta a véletlenre a szankciókat. A kártyást azonnali hatállyal kizárták a Grandmasters 2. szezonjából és elvették az eddig megszerzett nyereményét, emellett egyéves eltiltással is "jutalmazták" a magánakcióját. A két caster hiába hajtotta le a fejét és próbálta menteni a helyzetét, a Blizzard véglegesen megszakított minden együttműködést velük.

A hivatalos indoklásban hosszan magyarázzák, hogy pontosan miért is osztották ki ezeket a nagyon súlyos büntetéseket. Kitérnek arra, hogy a GM a legmagasabb szintű HS e-sport esemény, amin a legkomolyabban veszik a szabályzatot és ennek betartását az utolsó vesszőig megkövetelik minden szereplőtől. Blitzchung emberek egy csoportját provokálta azzal a kijelentésével, hogy "Szabadságot Hong Kongnak, ez korunk forradalma!", sőt a Blizzardról alkotott általános képet is lerombolta.

A Blizzard kijelentette, hogy tiszteletben tartják mindenkinek a véleményét és álláspontját, azonban ezeknek nem engedhetnek teret hivatalos e-sport versenyeiken. A kínai piac óriási és nem akarja sem a Blizzard, sem az Egyesült Államok elveszíteni ezt. A Houston Rockets körüli botrányok, Daryl Morey Twitter bejegyzése, amiben szintén a tüntetők mellett állt ki, hasonlóan durva konfliktusokat generált, mint Blitzchung megnyilvánulása. Mivel a gazdasági érdekek és a globalizáció felülír mindent, ezért az ilyen vélemények a jövőben is hasonló indulatokat válthatnak ki a vezető rétegekből, legyen szó egy NBA kosárcsapat általános igazgatójáról, vagy egy "egyszerű" HS játékosról. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!