Rocket League: Minden, amit a tervrajzokról tudni kell

Rocket League: Minden, amit a tervrajzokról tudni kell

A Psyonix publikálta a decemberben bevezetésre kerülő tervrajzok minden információját.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a Psyonix egy decemberi frissítéssel kimondta a ládarendszer halálos ítéletét azáltal, hogy ezek eltörlésre kerülnek a játékban és helyettük bejönnek a tervrajzok.

A tervrajzok ráadásul egy hónap múlva már a raktárunkat gazdagíthatják, sok információnk azonban nem volt róluk - eddig, ugyanis a Psyonix ismertette, hogy mit is kell tudnunk a ládákat leváltó rendszerről.

Ismert és nem ismert tervrajzok

A decemberi frissítést követően az online mérkőzéseid után kaphatsz egy tervrajzot, ugyanolyan rendszerrel, mint ahogyan a ládákat kapod jelenleg is. Ezt követően a tervrajzot elkészítheted megadott mennyiségű kredit elköltése után, elcserélheted egy másik játékossal, vagy megtarthatod a raktáradban későbbi használatra (vagy porosodásra).

A már meglévő ládáidat kicserélik ugyanolyan szériájú tervrajzra. Minden olyan tervrajz, melyet egy ládából átalakítva kapsz, egy úgynevezett nem ismert tervrajz lesz. A tervrajz tartalmát minden költség nélkül felfedheted, ezáltal megtudhatod, milyen itemet kaphatsz belőle. Ahogy ezt az itemet felfedted, ugyanazt tudod vele csinálni, mint az előző bekezdésben felsoroltakkal. Csak a ládákból átalakított tervrajzok lesznek nem ismertek.

Játékostól-játékosnak csere

A fejlesztők tisztában vannak vele, hogy a játékosok a különböző személyre szabható itemek cserélgetését is szívesen űzik. Ez azt jelenti, hogy a trade rendszer a frissítést követően is benne marad a játékban, viszont lesznek kivételek, hogy mely itemek lesznek és nem lesznek cserélhetők. A tervrajzból és a dropból kapott itemek továbbra is cserélhetők maradnak, azonban a nem ismert tervrajzokat nem tudod átadni senkinek se. A krediteket is cserélheted, de csak bizonyos kikötésekkel.

De nézzük pontokba szedve, mi cserélhető és mi nem:

Cserélhető

  • Ismert tervrajzok.
  • Itemek, amelyeket tervrajzból kaptál.
  • Krediteket, de csak úgy, ha csak az egyik fél ad a másiknak, míg a másik egyáltalán nem.
  • Dropok (beleértve a mérkőzések után és az RLCS streamen kapottat is).
  • Azok az itemek, amelyek a tervrajz rendszer bevezetése előtt is cserélhetők voltak.
  • Rocket Pass Premium 70. szint felett kapott itemek.
  • A játékbeli események során kapott itemek.

Nem cserélhető

  • Kreditek, ha kreditért adod.
  • Kreditek, ha nem kapsz érte semmit.
  • Nem ismert tervrajzok.
  • Az Itemboltból vett itemek.
  • A Bónuszajándékok és az itemek, amelyeket a Bónuszajándékokból kaptál (erről részletek a cikk alján).
  • Esport Boltból vett itemek.

És mi történik a decryptorokkal?

Azáltal, hogy a ládák már nem lesznek benne a játékban, a decryptoroknak (melyekkel szintén ki tudtál nyitni egy ládát, de a kapott item nem volt cserélhető) már nem lesz létjogosultsága. Ezek azonban nem vesznek el, hanem úgynevezett Bónuszajándékokká lesznek átalakítva, és ezeket ingyenesen ki tudod majd nyitni. A Bónuszajándék kinyitása során bármit kaphatsz a jelenlegi Vindicator láda és az első tervrajz-sorozat elemei közül.

Mi az a tervrajz-sorozat?

Erről több információ később, de az első ilyen sorozatot Revival Sorozatnak fogják hívni.

Itembecserélés (azaz trade-in)

Bizonyára te is izgultál, mikor öt ugyanolyan ritkaságú elem összejött és be tudtad őket cserélni egy eggyel értékesebbre. Ez valamilyen szinten megszűnik is, meg nem is: a frissítést követően ugyanis csak a mérkőzés után kapott dropokat fogod tudni beváltani ritkább elemre, azaz továbbra is izgulhatsz, hogy vajon gazdagítja-e 5 darab Very-Rare item után egy Titanium White Octane a raktáradat.

Ti mit szóltok a változásokhoz? Oszd meg velünk véleményed hozzászólásban! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Csatlakozz az Esport1 közösséghez további tartalmakért: Esport1 közösség

Rocket League Hungary FB-csoport

Kövess Minket!