Bereznay Dániel parádés dupla futamgyőzelemmel visszatért a bajnokesélyesek közé!

Elképesztően kiszámíthatatlan az F1 New Balance Esports Pro Series harmadik szezonja, a legjobb hír viszont, hogy Bereznay Dániel, az Alfa Romeo pilótája kétszer is a virtuális aszfalton előzve döntötte el az első hely sorsát.

A magyar pilótának nem indult jól a szezonja, a tavalyi ezüst után látszólag hamar kiszállt a vb címért folyó küzdelemből, de sokkal komolyabb fából faragták, amit be is bizonyított. Parádés versenyzéssel, végletekig kiélezett küzdelmekkel tarkított futamokon, dupla győzelemmel a negyedik helyre tornázta fel magát az összetett pontversenyben, ezzel pedig maradt esélye a világbajnoki címre is. A londoni GFinity Arénában gyűlt össze a virtuális Formula 1 színe-java, és ez volt az utolsó forduló a finálé előtt. Három futamot rendeztek november 6-án, és sorrendben a játékosok Hockenheimben, Spa-ban és Monzában bizonyíthattak.

Németországban meglepte a mezőnyt a Renault versenyzője, Jarno Opmeer egy különc taktikán autózva behúzta az első helyet. Közepes gumikon startolt a holland, és a futam második felére emiatt előnybe került és két előzést is végrehajtott a nagy tempójának köszönhetően. Dani itt még kevéssel, de lemaradt a dobogóról, a kockás zászló a negyedik helyen intette le.

Belgiumban már más volt a helyzet. Az Alfa Romeo Racing Team menedzsere, Jamie MacLaurin egyenesen a világ leggyorsabbjának nevezte Danit Spa-ban. Ezt meg is mutatta. A hatalmas taktikai csata végül a pályán csúcsosodott ki, hiszen hazánk fia az utolsó körben egy váratlan húzással megelőzte az élen haladó Frederik Rasmussent és behúzta a győzelmet. Íme a jelenet, amelyről mindenki beszél:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

Nagy örömünkre Olaszországra is maradt szufla Daniban, ugyanis a harmadik futamot hiába vezette a Red Bull újonca, Nicolas Longuet, mégsem ő örülhetett a végén. Az Alfa Romeo tehetsége - bár egyébként pole pozíciót szerzett, de pár kört követően visszaesett néhány pozíciót - minden erejét bevetve visszaverekedte magát az élre a 11. körben (13 körös volt a futam) és behúzta második győzelmét.

A parádés vezetésének köszönhetően feljött az összetett egyéni ranglista negyedik helyére, jelenlegi 93 pontjával pedig 10-re van lemaradva a harmadik Opmeertől, és 52 pont a különbség közte és az első helyezett Tonizza között. A fináléban, amelyet december 4-én tartanak, az utolsó 3 nagydíjon még rengeteg pontot lehet szerezni, tehát matematikailag Dani még mindig megnyerheti a világbajnoki címet. A címvédő Brendon Leigh ebben az idényben nagyon szenved, eddig mindössze 60 pontot sikerült szerezni, esélye így már nincs az újabb vb aranyra. A konstruktőrök állása a következő:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!