Jeff Kaplan még mindig nem ért egyet blitzchung büntetésével

Jeff Kaplan még mindig nem ért egyet blitzchung büntetésével

A Blizzard házán belül, a legmagasabb szinteken is eltérő vélemények keringenek a hongkongi Hearthstone játékos büntetésével kapcsolatban.

Jeff Kaplant valószínű nem kell senkinek bemutatni. Nem csak az Overwatch játékigazgatói posztját tölti be, hanem ő az egyik alelnöke is a Blizzardnak. Egy telefoninterjúban Kaplan külön kitért Ng Wai Chung, ismertebb nevén blitzchung büntetésére és az egész botrányra, ami a szabad véleménynyilvánítást helyezte a középpontjába. Blitzchungot először 12 hónapra tiltották el és megfosztották minden nyereményétől, mivel élő streamen húzott gázmaszkot és kiáltotta a nagyvilágba a "Szabadságot Hongkongnak, ez korunk forradalma" szavakat, amivel kirobbantott egy hatalmas "online térben zajló és való életbeli felháborodást" a Hearthstone, Overwatch és más Blizzard játékosok körében. Nem sokkal a nagyon súlyon büntetés kiszabása után reagált a Blizzard a kritikákra és megváltoztatták döntésüket. Blitzchungot és a castereket is "csak" hat hónapra bannolták minden hivatalos Blizzard rendezvénytől, sőt a kártyás még a nyereménypénzét is visszakaphatta. Jeff Kaplan az alábbi mondatokkal reagált a Blizzard döntéseire és az egész Blitzchung-botrányra:

"Megkönnyebbültem, amikor csökkentették az eltiltását, de úgy gondolom személy szerint, hogy tovább kéne csökkenteni blitzchung felfüggesztését, sőt akár el is lehetne törölni az egészet... Magától értetődően nagy támogatója vagyok a szabad véleménynyilvánításnak, ez egy különösen fontos dolog számomra... Úgy gondolom, hogy a büntetés túl súlyos volt és nagyon jó érzés volt nekem, amikor visszakapta a nyereményét. Szerintem ez egy nagyon fontos eleme volt a büntetés csökkentésének."

Az OW igazgatója kiemelte, hogy a Blizzard elhamarkodottan döntött blitzchung esetében, ami nem engedhető meg, mivel minden esetet legalább 4-5 napig a megfelelő csoportnak tüzetesen meg kell vizsgálnia. Zárásként leszögezte, hogy mivel különböző személyiségek dolgoznak a Blizzardnál, ezért mindenkinek mások az érzései és a véleménye a Hearthstone Grandmasteren történt eseményekről. Mindenki másképp reagál ezekre az eseményekre, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy ami blitzchunggal történt és ahogyan történt az egész, az nem a helyes  út a Blizzard számára.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!