Második győzelmét aratta a NiP – megszerezte első pontjait G2

Második győzelmét aratta a NiP – megszerezte első pontjait G2

Magabiztos győzelmek jellemezték az EPL S10 Group Stage 2 második napját.

Továbbra is az " A " csoport mérkőzéseinek lehettünk szemtanúi az ESL Pro League Season 10 versenyén, ahol már a második csoportkör mérkőzései zajlanak. Szerdán a Ninjas in Pyjamas és a North szerezte meg első győzelmét, míg a G2 és a BIG elbukott. A NiP és a G2 akkori rendkívül izgalmas, szoros és fordulatos összecsapásáról részletesebben ebben a cikkünkben már olvashattatok.

A csütörtöki napot a svéd Ninjas in Pyjamas és a német többségű török-brit duóval kiegészülő BIG indította. Az első pálya Train volt, melyet a német szervezet játékosai választottak, ahol egy óriási vereséget szenvedtek. Az első félidőben támadóként csupán egyetlen kört sikerült megnyerniük, a svédek védelme tökéletesen helyt állt mind a két lerakón. Ezt követően elbukták a második pisztolykört, illetve a rákövetkező körben sem tudták már megmenteni a helyzetet, így egy 16-1-es NiP győzelem után várhatták a folytatást a felek.

A NiP által választott Nuke-on már sokkal jobban kezdett a BIG, már az első játékrész után 7 körös előnnyel várhatták a folytatást, viszont a 11 nyert kört CT oldalon sikeresen reprodukálta a svéd csapat is, így jöhetett a hosszabbítás, ahol ismét a NiP tűnt erősebbnek, a 34-ik kört ráadásul úgy bukta el a BIG, hogy twist egy 1v3 szituációt oldott meg, a következő kör megnyerésével pedig beállították a 19-16-os végeredményt, összességében pedig ezzel a 2-0-val már a második győzelmüket szerezték a nindzsák, a LAN döntőbe jutásuk tehát megkérdőjelezhetetlen, hiszen nagy valószínűséggel csoportelsőként fognak kijutni Odense-be. 

Kiemelendő Plopski teljesítménye, aki már a G2 ellen is megmutatta, hogy jó formában érkezett vissza az Egyesült Királyságba, hiszen szerdán három pálya alatt 88-at fragelt a francia többségű csapat ellen, melyből a második mapon 36-ot, a harmadikon pedig 32-őt, összességében egy +42-es K/D arányt alkotott és 102.4-es ADR mutatóval végzett. A BIG ellen sem lankadt a figyelme hiszen Train-en 20-5-ben, míg Nuke-on 29-21-ben végzett, igaz, a második pályán már f0rest is brutális teljesítményt nyújtott, így összességében 1 frag volt közöttük a végén, de a K/D arány így is a spanyol felmenőkkel rendelkező svédnél volt a jobb, hiszen míg a veterán játékosnak +20-as, Plopski-nak +23-as lett.

Az este második mérkőzése a G2 Esports és a dán North között zajlott, ahol az első pálya szintén Train lett, melyet az "oroszlánok" választottak, ahol nem kezdtek rosszul, hiszen 5-0-ra is vezettek, a félidő végére azonban összeszedte magát a G2, és visszajöttek egy 1 körös differenciára. Amennyira pazar volt francia többségű csapat T oldala, annyira borzasztó a dánok védekezése. Egyetlen egy kört sem tudott megnyerni a North a második félidőben, végig dominálta a meccs ezen szakaszát a G2, és zsinórban 9 kört megnyervén 16-8-ra lezárta az első pályát a G2.

A második pálya Dust 2 volt, melyet a G2 választott, melyen szintén egy szoros első félidőnek lehettünk szemtanúi, hiszen itt is 8-7 lett a végeredmény, később a G2 elhúzott 15-9-re is, a vége azonban nem lett olyan egyszerű a nexa által irányított ötös számára, hiszen foggal körömmel küzdötte vissza magát egészen a 30-ik körig a North, ott viszont már helyrerázódott a védelme a franciáknak, és végül 16-14-re megnyerték a saját pályájukat, ezzel itt is egy 2-0-ás végeredmény alakult ki, így a NiP elleni vereség után tudott korrigálni a G2 Esports.

Ezen a mérkőzésen pedig kiemelendő huNter teljesítménye, aki főleg Train második félidejében mutatott pazar játékot, hiszen összességében ott 35-13-ban végzett, továbbá Dust 2-őn is csak a csapat irányítójanexa előzte meg 5 fraggel. Az összesített statisztikában egyébként a bosnyák és szerb játékos megelőzte mind a három franciát, továbbá a győzelem kulcsa volt JaCkz játéka, aki a NiP ellen borzasztóan teljesített, a csütörtöki estén viszont AmaNEk lógott ki a sorból, de ez is elegendő volt a North elleni győzelemhez.

Természetesen továbbra sincs megállás, ma este kiderül, mi lesz a végső eredmény az " A " csoportban, 18:25-től a G2 Esports kezd majd a már biztos kieső BIG ellen, 22:15-től pedig a NiP játszik a North ellen. Természetesen magyar nyelvű közvetítést a jól megszokott csatornán követhettek a mérkőzésekről.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!